MİNİK ÖĞRENCİLERİN PLANETARYUM GEZİSİ

MİNİK ÖĞRENCİLERİN PLANETARYUM GEZİSİ
Samsun'un Atakum ilçesindeki Firat Özdemir Anaokulu sihirli parmaklar sınıfı minik öğrencileri Okul Müdürü Hülya Şen ve öğretmenleri Neşe Altuntaş nezaretinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Planetaryum na eğitim amaçlı bir gezisi düzenledi.

GERÇEK BİR UZAY DENEYİMİ YAŞADILAR.
Okulda verilen eğitim kadar okul dışı gezi ve etkinliklere önem veren, Firat Özdemir Anaokulu çocuklar için uzay ve gökyüzü konulu bir gezi düzenledi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Planetaryumu' nda “Uzay ve Gökyüzü” konulu simülasyon sunumlarını izleyen minik öğrenciler, neredeyse gerçek bir uzay deneyimi yaşadı. Gezegenler, yıldızlar ve güneş sisteminden oluşan sunumda öğrenciler, hem farklı bir deneyim yaşayıp sınıf içinde öğrendiklerini pekiştirdi hem de yeni bilgiler edindi.

İNİK ÖĞRECİLERİMİZ İÇİN ANLAMLI OLDU.
Gezi ile ilgili değerlendirme yapan Firat Özdemir Anaokulu Müdürü Hülya Şen minik öğrencilerin çağdaş yaşama dair derslerde öğrendiklerini, bu şekildeki gezilerle pekiştirmenin önemini vurguladı. Planetaryum'a düzenlenen gezilerin okulun tüm sınıflarında uygulanacağını belirten Şen," Minik Öğrenciler için soyut bir kavram olan uzayın simülasyon gösterimle somutlaştırıldığını ve bu şekilde daha kalıcı hale gelecek öğrenme düzeyinin de arttırdı "dedi.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.