Minik karikatüristler hünerlerini sergiledi

Minik karikatüristler hünerlerini sergiledi
Bursa Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi kursiyerlerinin eserleri, Konak Kültürevi’nde açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Nilüfer Belediyesi ve Anadolu Karikatürcüler Derneği işbirliğiyle Beşevler Gençlik Merkezi’ndeki Karikatür Atölyesi’nde açılan kurslarda 34 hafta boyunca eğitim alan öğrenciler, eserlerini Konak Kültürevi’nde açtıkları sergide izlenime sundu.

Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman eğitmenliğindeki minik karikatüristlerin ‘Bursa’ konulu sergisi büyük ilgi gördü. Birbirinden özel karikatürlerin bulunduğu serginin açılışında konuşan Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kızılkaya, “Nilüfer Belediyesi olarak kentimizde değişimi yönetirken en önemli hedefimiz Nilüfer’de yaşayan her çocuğun bir müzik aletini çalabilmesi, güzel sanatların bir dalıyla uğraşması ve spor yapmasıdır. Karikatür atölyemiz de geride bıraktığı 5 yılda birbirinden yetenekli çocuklarımız ve gençlerimizin bu alandaki başarılarıyla anılır oldu.” dedi.

Konuşmaların ardından Kızılkaya, kursiyerleri tebrik ederek katılım belgelerini verdi. 6-14 yaş arası kursiyerlerin toplam 80 adet eserinin bulunduğu karikatür sergisi, 12 Haziran tarihine kadar Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak. CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.