MİMAR CANSEVER SERGİSİNİ İNCELEDİ

MİMAR CANSEVER SERGİSİNİ İNCELEDİ
AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından mimar Turgut Cansever’in 8. ölüm yıl dönümünde “Bilge Mimar Turgut Cansever’i Anma ve Anlama Günü” programı düzenlendi.

Yoğun programı nedeniyle sergi açılışına katılamayan Başbakan Binali Yıldırım, sergi öncesinde hazırlıkları inceleyerek, Çiğdem Karaaslan'dan bilgi aldı.

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'nca, mimar Turgut Cansever’in çizimleri ve maketlerinden oluşan sergi ve anma programı düzenlendi. Program öncesinde Başbakan Binali Yıldırım, gece geç saatlerde etkinliğin yapılacağı alana gelerek incelemelerde bulundu ve Çiğdem Karaaslan'dan etkinlik ve sergi hakkında bilgi aldı.

 

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen programa Cansever’in kızı Emine Öğün başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çok sayıda milletvekili ve davetli katıldı.

 

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Cansever'i rahmetle andıklarını belirterek, düzenlenen etkinlik dolayısıyla Çiğdem Karaaslan’a teşekkür etti. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan kimlikli ve kişilikli şehirleri oluşturmak amacıyla çıkış yolları aradıklarını dile getirerek, sağlıklı bir şehirleşme politikasının temellerini bu şura ile atacaklarını vurguladı. Turgut Cansever'in kızı Emine Öğün de babasının önerileri ve düşünceleri bir kez daha hatırlanırken ülkenin içine sürüklendiği "mimari kimliksizleşme ve vasatlaşma" meselelerine zaman ayrılmasını ve katkı sağlanmasını istedi.

 

"Mimarlık sadece bir meslek değildir"

 

Mimarlığın sadece bir meslek olmadığı kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "İçinde sanatı, felsefeyi, düşünceyi barındırmayan mimarlık ancak dört duvar yapılar üretebilirken, düşün dünyası ve ufki bir bakış açısını hayata geçiren mimar bütün ürettiklerini nesiller ve zaman kısıtlaması olmadan aynı zamanda aktarabilir, tıpkı Turgut Cansever gibi'' dedi.

 

Türkiye'nin küresel ölçekte söz sahibi şehirlerinin bulunması ideali olduğunu ifade eden Karaaslan, taklit ederek rekabet edilemeyeceğinin farkında olduklarını belirtti.

 

Günümüzün ihtiyaçları, beklentileri ve teknolojisi ile kadim kültürün öğretilerini birleştirecek yeni bir anlayışın şehirlerde ve mimaride hakim kılınması gerektiğini vurgulayan Karaaslan, tüm dezavantajlı grupların hayatını kolaylaştıracak "engelsiz şehirler" hedefine doğru kararlılıkla ilerlediklerini söyledi. Karaaslan, "Bize bu milletin ruhundaki ışığı, umudu, heyecanı çoğaltacak gönül mimarları lazım. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ''Bize bir tek Mimar Sinan yetmez, onlarca, yüzlerce Mimar Sinan'a ihtiyacımız var. Bize bir Turgut Cansever yetmez, bizim binlerce Turgut Cansever'e ihtiyacımız var." diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleşirken, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Karaaslan Bakan Nabi Avcı ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'a, mimar Turgut Cansever'in portresinin yer aldığı taş işleme hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.