Milliler unvanı korumak istiyor

Milliler unvanı korumak istiyor
İşitme Engelli Erkek Milli Futbol Takımı, Malezya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda unvanını korumayı hedefliyor.

Milli takım, Malezya'nın ev sahipliğinde 20 Eylül-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 4. İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarını Karabük'te sürdürüyor. Ay-yıldızlı ekibin Safranbolu Stadı'ndaki hazırlık kampı, 1 Eylül'de sona erecek.

Daha önce 2 dünya, 1 olimpiyat ve 1 Avrupa şampiyonluğu elde eden milliler, 2022'de Brezilya'da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'nda (Deaflympics) üçüncü oldu.

08-2023-27082023-isitme1.jpg

2016'da İtalya'da yapılan son Dünya Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan milli takım, Malezya'daki organizasyonda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek unvanını korumak istiyor.

İşaret dili tercümanı aracılığıyla açıklama yapan milli takım antrenörü Ali Metin, Safranbolu'nun çok güzel bir iklimi olduğunu ve antrenmanların çok iyi gittiğini söyledi.

Saha ve tesislerin çok güzel olduğunu belirten Metin, "Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. İstediğimiz her şey burada mevcut. Son kampımızı Ankara'da yapacağız. Ankara'dan Malezya'ya, Dünya Şampiyonası'na gideceğiz." diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.