MİLLİLER HAZIRLIK MAÇLARINA GALİBİYETLE BAŞLADI

MİLLİLER HAZIRLIK MAÇLARINA GALİBİYETLE BAŞLADI
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) mücadele edecek A Milli Takım, hazırlık maçında Azerbaycan'ı 2-1 mağlup etti.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) mücadele edecek A Milli Takım, Antalya kampındaki ilk hazırlık maçında Azerbaycan'ı 2-1 mağlup etti. Alanya Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanan karşılaşmada ay-yıldızlı ekibin golleri Halil Dervişoğlu ve Kaan Ayhan'dan geldi. Milli takım, Antalya kampındaki ikinci hazırlık maçını 31 Mayıs'ta Gine ile oynayacak. A Milli Takım ile ilk maçına Azerbaycan karşısında çıkan Halil Dervişoğlu, ilk golünü attı. Halil, mücadelenin 34. dakikasında Orkun Kökçü'nün kullandığı serbest vuruşta ön direkte yaptığı kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Ay-yıldızlı ekipte ilk kez aday kadroya davet edilen Kerem Aktürkoğlu, milli forma ile ilk maçına da Azerbaycan karşısında çıktı. İlk 11'de yer almayan Kerem, mücadelenin ikinci yarısının başında Cengiz Ünder'in yerine oyuna dahil oldu. A Milli Takım'da kaptan olarak sahaya çıkan Kaan Ayhan, ay-yıldızlı ekibi 2-1 üstünlüğe taşıyan golü attı. Milli takımda 35. maçına çıkan Kaan, 4. kez gol sevini yaşadı. Ay-yıldızı ekip ile ilk maçına çıkan Altay Bayındır, mücadelenin 72. dakikasında rakibin atağını keserken, Ghorbani ile girdiği mücadele sonrasında sakatlandı. Sağlık ekibinin saha içinde müdahale ettiği Altay, oyuna devam edemedi. 73. dakikada Altay'ın yerine Gökhan Akkan oyuna girdi.

2021-05-milli1.jpg

Galibiyet sayısı, mağlubiyet sayısını ilk kez geçti
A Milli Takım, Azerbaycan'ı yenerek ilk kez galibiyet sayısında mağlubiyet sayısının önüne geçti. Azerbaycan karşısında 590. maçına çıkan Türkiye, 225. galibiyetini aldı. Ay-yıldızlı ekibin 224 yenilgisi bulunuyor. Türkiye'nin 141 de beraberliği var.

thumbs-b-c-64a452e85cee14c51b7e5777c8e93ee1.jpg

"Türkiye'nin 225. galibiyeti hayırlı olsun"
Güneş, A Milli Takım'ın, Azerbaycan karşısında kazanarak galibiyet sayısında mağlubiyet sayısını tarihinde ilk kez geride bırakmasıyla ilgili olarak ise şu görüşleri paylaştı: "224 galibiyet, 224 mağlubiyeti bulunan Türkiye'nin 225. galibiyeti hayırlı olsun. Letonya maçında bunu kaçırmıştık. Dost kardeş ülkemiz olan Azerbaycan'a karşı bunu aldık, hatırası daha büyük oldu. Çok olumlu oldu, hem kazanmak güzel, galibiyet sayısının fazla olması güzel. Bugün kazanmayı istedik, çünkü Letonya maçında bunu istemiştik. Onun heyecanı da vardı. Genç arkadaşlarımızın ilk maçlarında kazanmış olarak buradan çıkması önemliydi. Oyun tartışılabilir, geliştirilebilir, heyecanları vardı. Kazanmak güzel ama kazandığımızda eksiğimizi de görelim."

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.