MİLLİ TAKIMIN 46. TEKNİK DİREKTÖRÜ OLDU

MİLLİ TAKIMIN 46. TEKNİK DİREKTÖRÜ OLDU
A Milli Futbol Takımı'nda Şenol Güneş'in yerine göreve getirilen Stefan Kuntz, ay-yıldızlıların tarihindeki 46. teknik direktörü oldu.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) ve 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde istenilen sonuçların alınamaması üzerine Şenol Güneş ile yollarını ayıran Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım'ı 3 yıllığına Alman teknik adam Stefan Kuntz'a emanet etti. Alman teknik adam, 2016'dan bu yana görev yaptığı Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'yla önemli başarılara imza attı. Stefan Kuntz yönetiminde Avrupa şampiyonalarında 3 kez final oynayan Almanya, 2017 ve 2021'de kupayı kazandı, 2019'da ise ikincilikle yetindi. Kuntz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ülkesinin olimpik milli futbol takımının başında yer almıştı.Almanya Milli Futbol Takımı'nda Joachim Löw ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör adayları arasında Kuntz da yer almış ancak Almanya Futbol Federasyonu tercihini Hansi Flick'ten yana kullanmıştı.

20. yabancı teknik adam
Türkiye, yaklaşık 98 yıllık tarihinde oynadığı 598 maçta 26'sı Türk, 19'u yabancı toplam 45 teknik adam yönetiminde sahaya çıktı. Stefan Kuntz, milli takımın başındaki 20. yabancı teknik direktör unvanıyla görev yapacak. A Milli Takım'da Türk çalıştırıcıların yanı sıra 4'er İngiliz ve Macar, 3'er İtalyan ve Yugoslav, 2 Rumen, birer de İskoç, Alman ve Hollandalı teknik adam görev aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.