Milli sporcu şampiyonluk hedefliyor

Milli sporcu şampiyonluk hedefliyor
Spor tırmanışı sprint branşında Türkiye şampiyonluğunu 3 yıldır kimseye bırakmayan 18 yaşındaki milli sporcu Gülay Sarı, Avrupa'da başarı elde edebilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Çeşitli süreler voleybol, muaythai, wushu ve badmintonla ilgilenen Trabzonlu sporcu, 15 yaşında ise tırmanış sporuyla tanıştı. Tırmanışı çok seven Sarı, sporcu geçmişi sayesinde 3 yılda bu branşta da başarılı oldu. Yomra Cimnastik Salonu'nda antrenmanlarını sürdüren Trabzon Deka Spor Kulübü sporcusu Gülay Sarı, spor salonunda voleybol oynadığı sırada tırmanış sporu ile tanıştığını söyledi.

20230820-2-59944330-92039138.jpg

Tırmanışın nasıl bir şey olduğunu merak edip denediğini anlatan Sarı, "Denedikten sonra herkes fark etti bende bir şey olduğunu. Sporcu geçmişimden kaynaklı ya da herkesin bir yeteneği vardır, o yeteneğin üstünden oldu sanırım. Herkes bana, 'Sen bu sporu, sporcu olarak değil de hiç olmazsa hobi olarak devam ettir.' dedi. Ama ben her gün buraya gelmeye başladım, ellerim parçalanıyordu." diye konuştu. Sarı, tırmanışa başladıktan iki ay sonra bölgesel turnuvaya katılarak birincilik elde ettiğini belirterek, "Rakiplerim iyi sporculardı, bana gelip '6 yıllık tırmanışçıyım' diyorlardı ama ben kendi çalışmamdan çok emindim. Çaba gösterdim, sonrasında ilk derecem geldi ve ben daha çok üstüne gitmeye başladım." dedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.