Milli kick boksçu yeni başarılar için güç topluyor

Milli kick boksçu yeni başarılar için güç topluyor
Milli kick boksçu Bilal Dural, geçen yıl 5. İslami Dayanışma Oyunları ve İstanbul'daki 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'ndaki birinciliklerinin ardından kasım ayındaki Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde antrenmanlarına devam eden 25 yaşındaki milli sporcu, geçen sene 54 kilo sıkletinde "low kick" branşında ulaştığı şampiyonluklar sonrası ocak ayındaki Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya elde edip, 17-26 Kasım'da Portekiz'de yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Yaz kış Mudanya sahilinde koşu ve yüzme antrenmanlarıyla kondisyonunu geliştiren, evinin çatısında kurduğu mini spor salonunda güç toplayan başarılı sporcu, hem ailesine destek olmak hem de antrenman masraflarını karşılayabilmek için babasının ikinci el eşya dükkanında çalışıyor.

thumbs-b-c-da0d7c03d2336b1b33e8a262322aa4ee-001.jpg

Bilal Dural, bir yandan işte çalışıp bir yandan da antrenman yapmanın zor olduğunu söyledi. Başarıya ulaşmak için antrenmanlarını aksatmadan sürdürdüğünü bildiren Dural, "Ferdi olarak yarışmalara katılıyorum. Şu an Allah'a şükür milli takımdayım. İstiklal Marşı'mızı geçen sene okuttum, inşallah bu sene Dünya Şampiyonası'nda da okutmak nasip olur." dedi. Dural, önünde hazırlıklar için 2 ay olduğunu, çalışmalarının iyi seviyede ilerlediğini anlattı. Çalışmak zorunda olmayıp, zamanının tamamını antrenmanlara ayırması halinde daha başarılı olabileceğini dile getiren Dural, "Haftada 5 gün evde, diğer iki gün sahilde antrenman yapıyorum. Aynı zamanda babama yardım ediyorum çünkü yemeğimi, masraflarımı karşılayabilmek için dükkanda çalışmak zorundayım. Bu şekilde aileme de katkıda bulunuyorum." diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.