MİLLİ İRADE KARELERDE

MİLLİ İRADE KARELERDE
15 Temmuz darbe girişi karşısında gösterilen efsanevi duruşu kalıcı hâle getiren "Milli İradenin Yükselişi" sergisi açıldı

15 TEMMUZ MİLLİ İRADENİN YÜKSELİŞİ SERGİSİ AÇILDI
15 Temmuz darbe girişi karşısında gösterilen efsanevi duruşu kalıcı hâle getiren "Milli İradenin Yükselişi" sergisi açıldı

FETÖ/PDY yapılanmasının 15 Temmuz'da akamete uğratılan darbe girişiminin ardından, gösterilen dillere destan kahramanlığı ihtiva eden fotoğraflardan oluşan sergi Samsun Cumhireyet Meydanı'nda açıldı. Ankara, Samsun başta olmak üzere pekçok şehirde fotoğraf karelerine sığdırılan milli irade yansıması fotoğraflardan oluşan sergi, yoğun ilgiyle karşılandı.

Sergi açılışında Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da hazır bulundu. Karaaslan açılışta yaptığı konuşmasında,  “Meydanlar artık Türkiye'de farklı bir anlama sahip. Meydanlar yaşam ve demokrasinin yaşatılacağı alanlar oldu. Bu meydanlarda halkımızla bir mücadele verdik. Bu mücadelenin hafızamızda bıraktığı yaşanmışlıkların yaşamasını istiyoruz. Yaşananlar, unutmadık, unutturmayacağız. İşte onun için yine meydanlardayız. Çevre, Şehir ve Kütür Başkanlığı olarak Anadolu Ajansı'nın katkılarıyla o geceyi ve sonrasını anlatan sergileri yurt genelinde açtık. Her ilde o gece yaşanan fotoğraflarla sergiyi zenginleştirdik. Sergimizin bugün de Samsun'da vatandaşlarımızla birlikte açtık. Onlar demokrasiye sahip çıkanlar, onlar bu meydanlarda 27 gün boyunca ülkesine ve vatanına sahip çıkanlar. Bugün de sergide vatandaşlarımızla birlikteyiz. Görmeyen gözler, duymayan kulaklar kalmayacak.  15 Temmuz darbe girişimi milletin yüreğinde derin yaralar açtı. Dünyada bu darbeyi görmek istemeyen gözler görecek, duymak istemeyen kulaklar duyacak. Bunun için çalışmaya gayret edeceğiz. Sergimiz aynı anda 81 ilimizde açıldı''"dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin de yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bu meydan bizim için, Samsun halkı için çok önemlidir. Tüm meydanlar gerçek fonksiyonlarını 15 Temmuz darbe gecesi yaşadılar. 15 Temmuz akşamı çirkin bir darbe girişimi vardı. Bu millet Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak bu meydanları, sokakları, havalimanlarını doldurarak darbe girişimine engel oldular. Bu Yüce Millet; 15 Temmuz darbe gecesi üzerine düşeni yaparak, tüm dünyaya demokrasi nedir, Cumhuriyet nedir, bağımsızlık ve özgürlük nedir gösterdi. 15 Temmuz akşamı ve sonrası yaşanan olayları halkımız Anadolu Ajansı’nın katkılarıyla oluşturulan bu sergi ile görme fırsatı yaşadı. Bu sergi tüm Türkiye’de meydanlarda yapılıyor. 
 
        Samsunumuzda da bu gün Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan Hanımefendi'nin öncülüğünde yapılıyor. Ben Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer kurum amirleri olarak hep beraber hem bu sergiye katkı sağlıyoruz, hem de 15 Temmuz akşamı bu meydanlardaki halkımızın demokrasiye sahip çıkışını tekrar hatırladık. İnşallah önümüzdeki yıllarda 15 Temmuzları bir hafta boyunca kutlarız. Çünkü bu aynı zamanda bir sosyalleşme projesiydi. Bu vesileyle Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan Hanımefendi'ye teşekkür ediyorum. Anadolu Ajansı'nı ve buraya fotoğraf sunan arkadaşları da tebrik ediyorum. Hepinizin Kurban Bayramını kutluyorum.”dedi.

Açılış töreninin akabinde, Vali Şahin, Çiğdem Karaaslan ve protokol hep birlikte 15 Temmuz Şehitler Parkı'na yapılan çok amaçlı salonu gezdiler.

Sergi açılışına büyükşehir ve ilçe belediye başkanları da katıldı. İlkadım Beleiye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın yanı sıra pekçok kamu kurum ve kuruluşunun müdürleri, sivil topluk kurumları temsilcileri ve yoğun bir katılımla vatandaşlar da katılım sağladı. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.