Milli Eğitim'de acil toplantı

Milli Eğitim'de acil toplantı
Okula bıçaklı baskın Milli Eğitim Müdürlüğü'nü harekete geçirdi

Samsun'da okullarda yaşanan şiddet yetkililer tarafından masaya yatırılıyor. Milli Eğitim İl Müdürlüğü, pazartesi günü "acil" bir toplantı yapma kararı aldı. Toplantıya, İlköğretim Okulları Genel Müdürü İbrahim Er, Hayat Boyu Eğitim Derneği Başkanı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Adem Solak ve Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi'nden tetkik bir hakimin ile Samsun'daki tüm okul yöneticileri katılacak.

Geçtiğimiz günlerde Atakum'da yaşanan bir okul baskınının ardından yetkililer harekete geçti. Okullardaki güvenlik sorununu masaya yatıracak olan yetkililer, pazartesi günü acil başlığıyla bir toplantı kararı aldı.

GÖZLER ATAKUM'DAKİ OKUL
BASKININDA

Önceki gün Samsun'un Atakum İlçesi Çatalçam mevkiinde bulunan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nde , okulda bulunan kız arkadaşının başkası tarafından rahatsız edildiğini öğrenen başka okulun öğrencileri U.F.(16), R.Y.(15) ve E.D.(16), okula girmeye çalışmış ve kendilerine izin vermeyen beden eğitimi öğretmeni Erdem Ünal'ı bıçakla yaralayıp öğrenci İsmail Ö.'yü de darp etmişti. Yaşanan son olay gözleri eğitim kurumlarında yaşanan güvenlik soruna çevirmişti.

MÜDÜR KOÇ: EYLEM PLANI
HAZIRLIYORUZ

Bu konu hakkında bir açıklama yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürkkoç, " Atakum'da yaşanan olay sıradışı bir olaydır. Bu yaşanan olayı eğitim kurumlarında ve okullarda yaşanan bir güvenlik zaafiyeti olarak göremeyiz. Bu yaşanan olay toplumdaki yaşanan şiddetin ne boyuta geldiği konusuna bir örnektir. Bu olayı gerçekleştiren çocuklarda bizim çocuklarımızdır. O çocuklarımızın bu noktaya nasıl geldiği konusunu iyice araştırıp sorunu bulup çözmeye yönelik adımlar atmalıyız. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarda yaşanan güvenlik sorununun çözümü konusunda çeşitli eylem planlarını hayata geçirmek için hazırlanıyoruz" dedi.

TOPLANTIYA TÜM
OKUL MÜDÜRLERİ KATILACAK

Yapacakları toplantı hakkında detaylı bilgi veren Koç, şöyle konuştu: "Her okula bir güvenlik görevlisi koysanız, bu maliyeti olan bir iştir. Her okula bir polis dikemezsiniz. Ben Atakum'daki olaya çok üzüldüm yalnız okulu basan öğrenciler okulun giriş tarafından girmemişlerdir, okulun arka duvarından atlayarak içeri girmişlerdir. Çocuklar izledikleri şiddet içerikli filmlerden etkilenebiliyorlar. Ayrıca şiddet sadece gençlerimizde görülen birşey değildir toplumun genelinde artan bir şiddet olgusu vardır. Okullarda artan şiddet olaylarının önlenmesine yönelik bu hafta başı Endistüri Meslek Lisesi toplantı salonunda İlköğretim Okulları Genel Müdürü İbrahim Er başkanlığında Hayat Boyu Eğitim Derneği Başkanı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Adem Solak ve Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi'nden tetkik bir hakimin katılacağı toplantıya Samsun Merkez ve ilçedeki tün okul müdürleri katılacak ve bu konu hakkında bilgilendirilecekler"

EĞİTİM-İŞ: TOPLUMDA
BİR ŞİDDET PATLAMASI VAR

Okullarda yaşanan şiddet olayları ile ilgili bir açıklama yapan Eğitim-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İsmail Tutoğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Sadece okullarda yaşanan şiddet değil toplumun genelinde bir şiddet patlaması var. Okulların girişine nöbetçi öğrenci koymakla bu sorunun üstesinden gelemezsiniz. Her okulda güvenliğin sağlanmasına yönelik adımların bir an önce atılması gerekiyor. Toplumdaki bu şiddet ortamının artmasında tabiki kişinin sosyo-ekonomik durumu, sosyal hayatı ve çevresel faktörleri etkileyebiliyor. İşte bunların nedenleri araştırıp bulmalıyız. Okullarda yaşanan şiddet konusunun çöüzümü için Samsun Valiliği'ni ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nü göreve çağırıyorum" dedi.

EĞİTİM-SEN: ŞİDDET
SADECE OKULDA DEĞİL SOKAKTA

Atakum'da yaşanan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Kenan Gülçiçek, "Şiddet sadece okullarda değil sokak ve caddelerde de yaşanıyor. Bu olayların temeline baktığınızda öğrenci izlediği şiddet içerikli filmlere özeniyor. Ekonomik durumu, sosyal problemleri ve birçok nedenlerini araştırmamız gerekir. Yabancı bir kişi okula girip bu olayı gerçekleştirebiliyorsa bu durumları iyi incelememiz gerekiyor. Bu yaşanan olay güvenlik zaafiyetinden kaynaklanan bir olay desek bir tespit yapmış oluruz ama öyle değildir bunun sorununda yatan sorunları bulup çözmememiz gerekir" diye konuştu.

TÜRK EĞİTİM-SEN: GÜVENLİK
ZAAFİYETİ VAR.

Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu ise, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "Öğretmen arkadaşımızın ve okul idarecileri her türlü riski göze alarak olaya müdahale etmemiş olsaydı öğretmene bile bıçakla saldırabilen bu haramilerin o okul içinde neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyoruz. Bu yaşananlar son yıllarda kamuoyundan saklanan okullarımızda yaşanan güvenlik açığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu olayın hızla çözümlenmemesi ve de suçu işleyenlerin ivedilikle cezalandırılmaması bu tür suçlarda domino etkisi yaratmaktadır"

Zekeriya FIRAT