Milli cimnastikçinin kota hedefi

Milli cimnastikçinin kota hedefi
52. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda yarışacak Bengisu Yıldız, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota almayı hedefliyor.

30 Eylül-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek organizasyon için Ankara'da antrenörü Munise Tuna'nın gözetiminde çalışan 16 yaşındaki milli cimnastikçi Bengisu Yıldız, açıklamalarda bulundu. Bu yılın kendisi açısından başarılı geçtiğini belirten Bengisu Yıldız, yıl içinde düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'nın Bulgaristan etabında atlama masasında bronz, Mersin etabında ise yer aleti ve atlama masasında gümüş madalya elde ettiğini anımsattı.

009-2023-004-2023-15-eylul-12-20230916-2-60296357-92806204.jpg

Genç cimnastikçi Bengisu, Belçika'da düzenlenecek Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na az bir süre kaldığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Antrenörüm Munise Tuna'yla beraber dünya şampiyonasına hazırlanıyorum. Yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Dünya şampiyonasında olimpiyat kotası almayı hedefliyorum. Geçen yıl İngiltere'nin Liverpool kentinde düzenlenen 51. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda ilk kez yarışmıştım. Belçika'da ikinci kez dünya şampiyonasında yarışacağım. Artık biraz daha tecrübeliyim. Daha temkinli ve sakin olacağım. İyi seriler yapacağıma inanıyorum."

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.