Milli atlet madalya hedefliyor

Milli atlet madalya hedefliyor
Atletizmde iki dünya rekoru bulunan down sendromlu milli sporcu Emirhan Akçakoca, Avrupa Şampiyonası'ndan madalya ile dönerek derecelerine yenisini eklemek istiyor.

Tekirdağ'da 5 yıl önce başladığı atletizmde kendini geliştirip, katıldığı ulusal ve uluslararası yarışlarda 27 madalya kazanan 17 yaşındaki özel sporcu Akçakoca, başarılarıyla dikkati çekiyor. İtalya'da 2021'de düzenlenen SUDS Avrupa Oyunları'nda (Trigames 2021) 100 metre ile triatlonda dünya rekoru kıran Akçakoca, şampiyon oldu. Akçakoca, geçen yıl Çekya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'ndan da 5'i altın 9 madalyayla dönerek büyük bir başarıya imza attı.

02-06-15-2-aa-32046462.jpg

Milli atlet, İtalya'da 3-10 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Madalyalarına yenisini eklemek isteyen Akçakoca, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek şampiyonadan dereceyle dönmek istiyor. Milli sporcu Emirhan Akçakoca, ikinci Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istediğini söyledi. Atletizmde çok güzel başarılara imza attığını ifade eden Akçakoca, "İtalya'daki şampiyona için heyecanlıyım. Güzel bir derece yapıp, madalyayla oradan dönmeyi hedefliyorum. Haftada 5 gün antrenmanlarımı sürdürdüm. Çalışmalarımın karşılığını alarak, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi istiyorum. Avrupa Şampiyonası'dan madalya ile döneceğimi düşünüyorum. Lokman (Öksüz) hocama ve ülkeme sözüm var. Oradan başarıyla dönmek istiyorum." diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.