Milli ara sonrası büyük karşılaşma

Milli ara sonrası büyük karşılaşma
Yılport Samsunspor, milli aranın ardından Galatasaray’a konuk olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenen takvime göre Trendyol Süper Lig’de milli maç arası 4-16 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Arayı iyi değerlendirmek isteyen Yılport Samsunspor ise aranın ardından Galatasaray’a konuk olacak. Samsun ekibi, zorlu 90 dakikaya en iyi şekilde hazırlanmak istiyor.

Öte yandan, yağmurdan dolayı ertelenen İstanbulspor maçının ardından Yılport Samsunspor’da futbolculara iki günlük izin verildi. Kırmızı-beyazlılar, bugün Nuri Asan Tesisleri’nde toplanarak antrenmanlarına devam edecek.

Rakip yenilgiyi unuttu
Galatasaray, bu sezon yoluna namağlup devam ediyor. Ligde ve Avrupa'da 9 resmi karşılaşmaya çıkan sarı kırmızılılar, yenilgi yüzü görmedi. Okan Buruk'un öğrencileri bu süreçte, 7 kez galip gelirken, 2 de beraberlik aldı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi elemelerinde 6 maç yaptı. Okan Buruk'un ekibi, Zalgiris Vilnius, Olimpija Ljubljana ve Molde'yi eleyerek gruplara kalmayı başardı. Sarı kırmızılılar, eleme aşamasında 5 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de ise 3 kez sahaya çıktı. Mondihome Kayserispor deplasmanından golsüz beraberlikle ayrılan Okan Buruk'un ekibi, Trabzonspor ve Gaziantep Futbol Kulübü'nü ise mağlup etti.

Ligde 5 kez fileleri havalandıran sarı kırmızılılar, kalesini ise gole kapattı. Diğer yandan teknik direktör Okan Buruk, Galatasaray'ın başında önemli bir başarıya imza attı. Buruk, sarı kırmızılıların başında çıktığı 39 lig karşılaşmasının 30'unu kazanmayı başardı. Tecrübeli teknik adam, Gündüz Kılıç ve Mustafa Denizli'yi geride bırakarak 30 galibiyete en hızlı ulaşan çalıştırıcı oldu.

Galatasaray milli aranın ardından Samsunspor'u konuk edip ardından evinde Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk grup maçında 20 Eylül'de Kopenhag'la karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, Avrupa mücadelenin ardından RAMS Başakşehir ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.