MİLLET YEMEDİ!

MİLLET YEMEDİ!
Günlerden beri sosyal medyadan halkı miting alanına toplamaya çalışanların yaptığı tezvirat vatandaştan tepki aldı.

Dün saat 12.00’de Çarşamba Abdullah Paşa meydanında Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili yapılmaya çalışılan mitinge ilgi beklenen olmayınca tertip edenler bu kez: ''bu bir miting değildir'' ifadelerini kullanmak zorunda kaldı.  Yapılmaya çalışılan mitinge Terme’den, Ayvacık’tan ve Samsun’dan otobüslerle getirilen sadece 150-200 civarında kişinin katılım sağlamış olması; halkın tezviratlara değil doğrulara inandığının delili olarak ortaya çıkmış oldu.

SAMKON HAYATININ HATASINI YAPTI
Kısa adı SAMKON olan Samsun Dernekler Konfederasyonunun bugüne kadar Samsun'la ilgili sadece bir kez Samsun günleri yaptığı, daha sonra salonu dolduramayacağını anladığından bu toplantılara son vermiş olmasına karşın şimdi Samsun’a sahip çıkacakmış gibi davranıp ‘‘Biyokütle Enerji Santrali’ne hayır’’ mitinginin organizatörleri arasında yer almış olması hayatının hatası olarak nitelendirilmekte. Toplumda en ufak bir karşılığı olmayan bazı insanları bünyesine katarak bu tür faaliyetlerde bulunması SAMKON adına üzücü bir durum olarak nitelendirildi.

manset-4-009.jpg

MARJİNAL GRUPLAR VE MUHALEFET
Yapılmaya çalışılan mitingde söz alanların her toplantıda konuşan aynı kişilerden oluşması da dikkatlerden kaçmadı. Marjinal grupların temsilcileri olan bu konuşmacıların yaptıkları konuşmalar da toplumda karşılık bulmadı. Yapılmaya çalışılan miting veya toplantıda CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Denizli Milletvekili ve CHP Genel başkan yardımcısı Gülizar Biçer ile Bağımsız milletvekili Erhan Usta da konuşma yaptılar.

manset-3-017.jpg

AMAÇ OVA DEĞİL YIPRATMAK
Eğercili mahallesine yapılmakta olan Biyokütle santrali ile ilgili yapılan bu tür propagandaların amaçlarının Çarşamba ovası olmadığı, mitingdeki konuşmacıların yaptıkları konuşmalardan da ortaya çıktı. Konuşmacıların amacı Hükümeti, Milletvekillerini ve yerel siyasetçileri yıpratmak olduğu bir kez daha ortaya çıkmış durumda.

manset-2-021.jpg

ŞİRKET MAHKEMEYE VERECEK
Yapılan mitingde bazı konuşmacıların santrali yapan şirketin sivil toplum örgütlerine rüşvet teklif ettiği yönündeki konuşmaları ile iki oda başkanının ‘‘bize de teklif ettiler’’ şeklindeki ifadeleri nedeniyle şirket tarafından mahkemeye verilecekleri öğrenildi. Gazetemiz istihbarat elemanları tarafından yapılan araştırmada şirketin hiç kimseye rüşvet teklif etmediği, aksine bazı basın yayın kuruluşlarının şirket yetkililerinden yüksek miktarlarda para talep ettikleri iddia edilmekte. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.