Mikrokredi bu mu?

Mikrokredi bu mu?
Atakum İl Özel İdare binasında açılan Mikrokredi Şubesi'nde sadece iki kişinin çalıştığını belirten CHP Grup Başkanı İsmet Şahin, şubenin çoğu zamanlar kapalı olmasını eleştirdi

Atakum İl Özel İdare binasına açılan Mikrokredi Şubesi'nde sadece iki kişinin çalıştırıldığını ifade eden İl Genel Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkanı İsmet Şahin çarpıcı iddialarda bulundu. Şubenin denetlenmesi gerektiğini söyleyen Şahin, ''Açılan şubeye 2 kişi görevlendirmişler. Bu 2 kişiyle olacak iş mi? Daha dün öğlen saatlerinde şube başı boş bırakılmıştı'' dedi. İddiaları dinleyen gazetemiz muhabiri, Mikrokredi Şubesi'ne gitti. Ancak kapısı kilitliydi ve görevlilerden hiçbir kimseye de ulaşılamadı.

NEYE GÖRE TESPİT EDİLİYOR?
Mikrokredi Şubesi'nden maddi durumu iyi olmayan ailelerin ekonomik yönden kalkınmalarını sağlamak amacıyla, iş kurmaları için kredi verildiğini hatırlatan Şahin, kredilerin verildiği nasıl tespit edildiğine dair de bir açıklık getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Şahin, ''30 kişide Bafra'da ikamet ediyor. Bu neye göre tespit edildi neden hepsi aynı kesimden? '' sorusunu sorarak Mikrokredi Şubesi'nin bir anlamda da dedikodulara mahal vermemesi gerektiğini vurguladı.

YÖNTEM YANLIŞ
Şahin, oluşturulan Mikrokredi Şubesi'nden hiçbir gariban ve varoş kesimin haberi olmadığını, buna yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Mikrokredi uygulamasının çok güzel olduğunu belirten Şahin, ancak yapılan yöntemin yanlış olduğunu ifade ederek ''Bir zamanlar elektriği olmayan yerlere buzdolabı verdik bu işte onun gibi çıkmasın'' dedi.

Ercan ÜSLÜ