MHP Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK TOKİ Binalarını İnceledi

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK TOKİ Binalarını İnceledi
MHP Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK Samsun'un Atakum ilçesi Kamalı TOKİ binalarının duvarlarında oluşan çatlak ve hasarları yerinde inceledi.

Vatandaşlarımızın hayatı risk altındadır

Milletvekili Şimşek, Mert Irmağı'nın yanında yapılan konutlarda hukuksuzca, kanunsuzca verilen ruhsat sonucu 11 vatandaşımız hayatını kaybetti diyerek, sözlerine şöyle devam etti.
''Burada toplu konut yapımı faciasıyla karşı karşıyayız.Vatandaşlarımızın hayatı burada risk altındadır.Toplu konut idaresinin yapmış olduğu konutlarda bu mantıkla yapılmaya devam ederse bu ne ilk ne de son olacaktır. Biliyorsunuz 2012 yılında Mert Irmağı'nın yanında yapılan konutlarda hukuksuzca kanunsuzca verilen ruhsat sonucu 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kontrolsüz güç güç değildir. Ne başkası kontrol edebiliyor ne de bir başkası, neticede bu gibi şeyler ortaya çıkıyor."

TOKİ'nin Yaptığı Binalar Kontrolsüz Yapılıyor

Hasarları yerinde inceleyen Şimşek, "Bu yapıları Toki değilde bir başkası yapmış olsaydı 80 defa daha fazla kontrolden geçeceği için bu hal oluşmazdı.TOKİ 1987 yılında rahmetli Özal döneminde ihtiyaç sahiplerini konut edindirme fonu oluşturularak ucuz ve uzun vadeli ödeme gücü oluşturmak maksadıyla çıkartılmış bir yasadır. Bugün geldiğimiz noktada TOKİ'den çıkmış rant şirketi kâr getiren bir şirket haline gelmiştir. Diğer şirketlerden farkı onlar kontrole tabi TOKİ'nin yaptığı yapılar ise kontrolsüz yapılıyor olması.Bu hükümetin bir mantığı var ''yapta nasıl yaparsan yap'' yapılan hiçbir işin içerisinde insan yok. Halbuki bu hizmetlerin tamamı insana yapılıyor ama İçinde insan düşünülmeden yapılıyor. İnsanın hayatını riske eden hiçbir yatırım yatırım değildir'' diyerek sözlerini tamamladı.

Binalarda Oturan Vatandaşlar Mağdur durumda

Konut sahibi Emine Yılmaz, evlerinin duvarlarında çatlak oluştuğunu söyleyerek şöyle konuştu" Evimin neredeyse bütün odalarının duvarlarında çatlak ve ufak çaplı dökülmeler var. Sadece benim evimde değil diğer vatandaşlarımızın dairelerinde de bu çatlaklar mevcut. Bu durumdan çok tedirginiz.Yarın birgün deprem olduğu zaman biz ne yapacağız. Toki'den kimse bizimle ilgilenmiyor mağdur durumdayız. Devletimizden yardım bekliyoruz" diyerek ilgilileri göreve davet etti.

Serkan Alıkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.