MESLEK LİSELERİNDEN FABRİKA GİBİ ÜRETİM

MESLEK LİSELERİNDEN FABRİKA GİBİ ÜRETİM
Samsun'da salgın süresinde üretime dayalı eğitimin önemi bir kez daha kanıtlanarak meslek liselerinin üretim kapasiteleri harekete geçirildi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda bugüne kadar başta 1 milyon 159 bin 712 maske olmak üzere birçok tıbbi malzeme üretildi.

Dünyayı sarsan koronavirüs, her alanda olduğu gibi insanların eğitime bakış açısını da değiştirdi.  Koronavirüs salgını ile mücadelede dezenfektan ve maske ihtiyacının ortaya çıktığı ilk günden bu yana en hızlı hareket eden okul türü meslek liseleri oldu. Üretim ve istihdama önemli yararları bulunan meslek liseleri, pandemi sürecinde yaptıkları üretim sayesinde mevcut ihtiyacın karşılanmasında önemli rol oynadı. Zorlu süreçte Samsun’da üretime dayalı eğitimin önemi bir kez daha kanıtlanarak meslek liselerinin üretim kapasiteleri harekete geçirildi. Mesleki eğitim camiasının tüm üretim kapasitesiyle sahaya girdiği Samsun’da, meslek liselerinin yanı sıra halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, bilim sanat merkezleri ve olgunlaşma enstitüleri üretime en çok destek olan okullar arasında yer alarak güzel bir dayanışma örneği sergiledi.

22610884-1586853245-1586877700.jpg

29 BİN 454 ÖNLÜK, 500 BİN LİTRE DEZENFEKTAN
Virüsün yayılımını önlemede gerekli olan ürünlerin üretiminde önemli  pay sahibi olan Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda bugüne kadar, 1 milyon 159 bin 712 maske, 7 bin 240 siperlik, 29 bin 454 önlük, 500 bin litre yüzey dezenfektanı, 11 bin litre el dezenfektanı, 100 adet dezenfektan standı, 2 bin litre kolonya, 2 bin 258 yıkanabilir maske, 5 adet laringoskop cihazı, 1 adet maskematik otomatı, 150 bone, 100 maske tokası ve 10 galoş makinesi (yapımı tamamlanmak üzere) üretimi yapıldı. Samsun Valisi Zülkif Dağlı da yapılan çalışmalar nedeniyle koronavirüs salgını sürecindeki destek ve çabaları için Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ederek başarılar diledi.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.