Mercan Dede Gül'destan' yazmaya geliyor

Mercan Dede Gül'destan' yazmaya geliyor
Samsun Devlet Opera ve Balesi, Mercan Dede'nin muhteşem müzikleri ile süslendirdiği Rüya Gibi Bir Dans: Güldestan'ı Samsunluların karşısına çıkarmaya hazırlanıyor.

Güldestan adlı iki perdelik bale gösterisi modern balenin Mercan Dede'nin muhteşem müzikleri eşliğindeki sentezi ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

MODERN BALENİN
EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN

Güldestan'ın modern balenin en iyi örneklerden biri olduğunu belirten Samsun Devlet Opera ve Balesi Kurum Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde sahnelendiğinde, izleyicilerinden büyük ilgi gören Güldestan; ışığı, dekoru, müzikleri ve farklı koreografileri ile Samsun seyircilerinden de tam not alacaktır. Gösterimiz için hazırlıklarımız tüm hızı ile sürmekte. Kurum olarak amacımız; opera ve baleyi büyük bir özlemle kucaklayan halkımıza yakışır bir biçimde karşılarına çıkmak. Biletlerin hızla tükendiğini de belirtmeden geçemeyeceğim. Gösterilen ilgiye teşekkür ederiz" dedi. Güldestan 9 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'da opera büyük sahnesinde izleyicileri ile buluşacak.