MEMURUN İŞ GÜVENCESİNE GÖZ DİKTİLER
Yapmış olduğu açıklamada memurların iş güvenliği ve Osmanlı dönemindeki memurların çalışma şartları hakkında bilgiler verdi.
Şuayip Deniz Demir düzenlemiş olduğu basın açıklamasında şunları söyledi ; '' Siyasi İktidar, geldiği günden beri memurluk güvencesini ortadan kaldırarak, güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamaktadır. Yıllardır memurların iş güvencesine karşı hazırlanan oyun, ısıtılıp ısıtılıp toplum gündemine sunulmaktadır. Bırakın Hükümeti Siyasileri, memurun haklarını savunması gereken sözde sendikaların çalıştaylarında toplantılarında esnek çalışma modeli, kamu reformu tasarısı,kamu çalışanı adı altında memurun özel sektör potasında eritilmesi gibi memurun statüsünü elinden almaya yönelik modeller dile getirilip alkış tutulmaktadır. Son olarak da Cumhurbaşkanımız, TÜMSİAD genel kurulunda yaptığı konuşmada bir kez daha işçi, memur ayrımını kaldıracaklarını ifade etmiş, yeni anayasayla birlikte gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, çalışan kavramının geleceğini belirtmiştir. Ülkemizde gerçekleştirilmek istenilen her düzenlemeye gerekçe olarak gelişmiş ülkelerin adını kullanmak kötü bir alışkanlık olmuştur. Dünyanın gelişmiş olarak kabul edilen hiçbir ülkesinde memur ile işçi aynı statüde çalışmamaktadır. Devlet Personel Başkanlığı’nın verilerinde dahi Türkiye ile birlikte İngiltere, Almanya, Fransa, Brezilya, Danimarka, Estonya, İrlanda, İspanya, İsveç, Meksika, Portekiz, Slovenya, Yeni Zelanda, ABD, İtalya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Hollanda, İsrail, İsviçre, İzlanda, Japonya, Kanada, Kore, Macaristan, Norveç, Polonya, Rusya, Slovakya, Şili, Ukrayna, Yunanistan gibi birçok ülkede kamu görevlilerinin farklı bir hukuki düzenlemeye tabi olduğu; sosyal yardımlarının, yargılanmalarının, görev ve sorumluluklarının farklı kanunlarla düzenlendiği bilgisi yer almaktadır. Bununla birlikte, Almanya, İtalya, Avusturya, İspanya, Kore gibi ülkelerde memurların hayat boyu iş güvenceleri mevcuttur. Bütün ülkelerde memurların işe alınma süreçleri işçilerden ayrı bir düzenleme ile belirlenmektedir. Dolayısıyla gelişmiş ülke olarak kabul edilecek ülkelerin hemen hepsinde statü hukukuna bağlı olarak çalışan bir memur kesimi bulunmaktadır.
OSMANLI MEMURLARI ÖRNEK ALINMALI
Sayın Cumhurbaşkanı, memurların, çalışan kavramı içinde işçilerle aynı potada eritilmesi konusunda muhtemelen yanlış bilgilendirilmektedir. Yeni Osmanlıcılığın prim yaptığı şu günlerde, gelişmiş ülke olarak Osmanlı örnek alınıyorsa, Osmanlı’da da memurların ayrıcalıklı bir sınıf olarak yer aldığını hatırlatmak isteriz. Biz biliyoruz ki, işçi, memur ayrımının kaldırılmak istenmesinin altında yatan tek gerekçe, memurların iş güvencelerinin ellerinden alınarak kamu hizmetlerinin tarafsızlığının yok edilmesi, tamamıyla hükümete bağlı olarak çalışan bir kamu görevlisi arzusudur. Halbuki Devletin tarafsızlığının, devletin vatandaşa eşit ve tarafsız hizmet vermesinin en önemli unsuru “iş güvencesi”dir. Türkiye Kamu-Sen olarak, Dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde görülmemiş bir uygulamayı ülkemize dayatmaya çalışanlara karşı tüm memur arkadaşlarımızı da mücadeleye çağırıyoruz'' dedi.
KEMAL KAYA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.