'MEB, ücretsiz kurs açmamıza izin vermedi'

'MEB, ücretsiz kurs açmamıza izin vermedi'
Samsun'un Bafra ilçesinde faaliyette bulunan Karadeniz Eğitim Yardımlaşma Derneği (KEYDER), Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilçede ücretsiz kurs açmak istemelerine izin vermediğini duyurdu.

KEYDER Bafra Temsilciliği, yönetim kurulunu tanıtmak için düzenlediği kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltıda açıklama yapan KEYDER Bafra Temsilciliği Başkanı Halil Özkök, dernekleri hakkında bilgi verdi.

Halil Özkök, MEB'in tutumunu eleştirerek, "Yeni yönetim olarak görev başında bulunduğumuz KEYDER 2007 yılında kurulmuştur. Derneğimizin öğretmen ve öğrenciye bakan yönüyle faaliyetleri var. Biz kurulduğumuzdan bu güne kadar özellikle hafta sonları dershaneye gidemeyen öğrenciler için ücretsiz kurslar düzenledik. Bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda kurs açılmasından dolayı bizim kurs açmamıza izin verilmedi." dedi.

Dernek tüzüğü gereği sosyal kültürel faaliyetler ile izcilik, satranç, masa tenisi, gezi ve piknik gibi öğrencilere yönelik sosyal kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunacaklarını anlatan Özkök, "Yine öğretmenlerimiz vasıtasıyla çeşitli kurslar açacağız. Bu noktada 2 aydır derneğimizde öncelikle tadilat çalışmaları yapıldı. Derneğimizi öğretmenlerin hizmetine sunduk. Önümüzdeki hafta Öğretmenler Günü münasebetiyle bir yemeğimiz olacak, akabinde de yeri geldikçe faaliyetlerimizi takip edeceksiniz." şeklinde konuştu.

Özkök, yeni yönetimin başkan yardımcısı Mahmut Morgül, sekreter Murat Malkoç, muhasip Coşkun Özkal, üyeler Mustafa Soruklu, Bahattin Yılmaz, Fevzi Özeren olarak belirlendiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.