MAZBATALAR TAMAM

MAZBATALAR TAMAM
7 Haziran seçimine göre oylarını 1 Kasım'da artıran AK Parti, 7 Haziran'da MHP'ye kaptırdığı 1 vekilliği de geri alarak Samsun'dan 6 Milletvekilliği kazandı. Vekiller dün mazbatalarını aldı.

bakan-kilic-ve-diger-5-ak-partili-vekil-mazbatalarini-aldi_3782_dhaphoto1.jpg

TEK BAŞINA İKTİDAR
AK Parti 1 Kasım seçiminde Türkiye genelinde 7 Haziran seçimine göre oylarını yüzde 8,6 artırarak yüzde 49,5 ile zafere ulaştı. Her iki seçmenden birisinin oyunu alan AK Parti seçmenin güvenine mazhar oldu. Yüzde 49,5 ile 317 milletvekili çıkararak tek başına iktidar olma imkânını yeniden yakaladı.

SAMSUN, AK PARTİ DEDİ
Samsun'da da AK Parti 7 Haziran seçimlerine göre oyunu artırarak yüzde 63,15'e çıkardı. Bu neticeye göre Samsun'da AK Parti 7 Haziran seçiminde MHP'ye kaptırdığı 1 Milletvekilini geri aldı. 2011 seçiminde elde ettiği 6 milletvekilliği sayısına tekrar ulaştı. Samsun'da 3148 sandıktan 783,240 geçerli oy çıktı. AK Parti bu oyların 508,337'sini alarak 6 Milletvekilliği kazanmış oldu.

MAZBATALARINI ALDILAR
Samsun’dan üçüncü kez AK Parti Milletvekili seçilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Samsun’dan milletvekili seçilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, Samsun Adalet Sarayı'na gelerek Samsun Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver’den mazbatalarını aldılar. Mehmet Hazinedar

bakan-kilic-ve-diger-5-ak-partili-vekil-mazbatalarini-aldi_3782_dhaphoto2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.