Mavi Yaşam’dan mültecilere destek

Mavi Yaşam’dan  mültecilere destek
Samsun merkezli kısa adı MAYAD olan Mavi Yaşam, Yaşlılar, Engelliler, Çocuklar ve Mültecilerin Barınma, Dinlenme, Moral, Rehabilitasyon ve Dayanışma Derneği Samsun’da bulunan yardıma muhtaç mülteci ailelere yardım dağıttılar.

Kış mevsimini çok zor şartlar altında geçirmeye çalışan Samsun’daki mülteci ailelerin imdadına MAYAD yetişti.

Samsun’nun Unkapanı mahallesinde bulunan Suriye ve Afkanlı ailelerin evlerine giderek battaniye ve giysi dağıtan Mavi yaşam derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri evlerde yoksul yaşamın altında ezilen çocukları görünce duygulandılar.
MAYAD Başkanı Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, Samsun’da kenar mahallelerde yaşam savaşı veren mültecilerin durumları içler acısı, evlerinde eşyaları yok. Yiyecek yemek bulamıyorlar. Çocukların bir kısmı hasta. ve bakımsız durumdalar. Biz dernek olarak hayırseverlerden topladıklarımız yardımları dağıtmaya çalışıyoruz. Aslında bu konuda toplu bir çalışmanın yapılması gerekmektedir. Bu insanlara sahip çıkmamız lazım. İçimiz kan ağlıyor. Genelde  kömür, yatak, kanepe, kuru bakliyat, halı ve mutfak malzemesine ihtiyaç var.Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz” dedi
Mavi Yaşam Derneği Başkanı Dr. Emin Dinççağ ve Başkan yardımcısı Nihat Alparslan mültecilere yardım dağıttı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.