Maskeli soygun güvenlik kameralarında

Maskeli soygun güvenlik kameralarında
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maskeli hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı.

Girdikleri iş yerinden yaklaşık 26 bin liralık sigara çaldıkları belirtilen maskeli hırsızlık şüphelilerinin güvenlik kamerasının yönünü değiştirdikten sonra iş yerine girdiği belirlendi.

Olay, geçtiğimiz Perşembe gece yarısı Müftü Mahallesi Cihat Övül Sokak'taki 15 numaralı apartmanın zemin katındaki iş yerinde meydana geldi. Muzaffer Tammis'e ait bakkal işletmesinin önüne gelen yüzü maskeli iki kişi, güvenlik kameralarını fark etmeleri üzerine tezgah üstündeki kasayı alarak güvenlik kamerasının yönünü değiştirdi. Hırsızlık zanlıları, daha sonra beraberlerinde getirdikleri levye ile kepenk kilidini kırarak iş yerine girdi. Yaklaşık 26 bin lira değerindeki 3 bin paket sigarayı alan şüpheliler ortadan kayboldu.

Sabah iş yerine gelen Muzaffer Tammis iş yerine hırsız girdiğini fark etmesi üzerine polisi aradı. Olay yerine gelen Asayiş Büro Amirliği ekipleri iş yerinde gerekli incelemeyi yaptıktan sonra binaya ait güvenlik kameraları başta olmak üzere iş yerine giren zanlıların kaçtıkları tespit edilen sokaklardaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

İş yeri sahibi Muzaffer Tammis (59) olayın gece saatlerinde meydana geldiğini ve ilk belirlemelere göre yaklaşık 24 ile 26 bin lira arasında sigarasının çalındığını söyledi. Tammis, "İki kişi geliyor. Yüzleri maskeli. Kamerada gözüküyor. Sonra da gelip kameranın yönünü değiştiriyorlar. Kapıyı kırıp içeriye giriyorlar. Yaklaşık zarar 24 bin ile 26 bin lira arasında." dedi.

1 KİŞİ GÖZALTINDA 2 KİŞİ ARANIYOR

İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki olay yeri inceleme ekipleri, iş yerindeki kameralarda hırsızlık sırasında iş yeri etrafında dolaşan gri renkli araç olduğunu tespit etti. Polis söz konusu şüpheli kişi ya da kişileri arama çalışması başlattı. Asayiş Büro Amirliği ekipleri, apartman ve çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerinden hareketle olayla ilgili olduğu iddiasıyla Y.Ç.'yi (38) gözaltına aldı. Polis, Y.Ç.'nin de ifadesinden yola çıkarak, kimlik tespitleri yapılan iki hırsızlık şüphelisini daha arama çalışmalarını sürdürüyor.CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.