MARAŞ, BABA DOSTLARIYLA BULUŞTU

MARAŞ, BABA DOSTLARIYLA BULUŞTU
AK Parti Samsun Milletvekili A. Adayı Özlem MARAŞ baba dostları ile buluştu. MARAŞ seçim gezilerine aynı zamanda başkan yardımcılığını yaptığı Samsun Gümüşhaneliler Dernekler Federasyonu ziyareti ile devam etti.

GÜMÜŞHANELİLERE ZİYARET
Samsun Milletvekili Aday Adayı Mimar Özlem Maraş, Samsun Gümüşhaneliler Dernekler Federasyonu'nu ziyaret etti. Sohbet havası içersinde geçen buluşmada MARAŞ; İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun gibi şehirlerin sinelerinin her gelene açık olması yönüyle diğer şehirlerden farklı olduğunu söyledi. Maraş,"Bu güzel şehre havayolu ile her dönüşümde Samsun’ a yukarıdan baktığımda; adeta kollarını ummana açmış, her gelene “Hoş geldin!, Buyur başım gözüm üstüne” diyen ak sakallı bir ermişi görür gibi olmaktayım."dedi.

BU ŞEHİR HER GELENİ KENDİNDEN BİLMİŞTİR
Samsun'un tanımlayan Maraş,"Zaten Samsun coğrafi şekli itibari ile de insanda bu duyguyu uyandırmaktadır. Şehrin merkezi hilal gibidir. Hilalin bir ucu Belediyeevleri’nde diğer ucu Baruthane’de denize kavuşur. Bu şehir bir asırdır her geleni kendinden bilmiştir. Her geleni olduğu gibi kabul etmiştir.  Kimseye nereden geliyorsun, niye geliyorsun, kimsin, dilin, dinin nedir diye sormamıştır. Her gelene bağrında bir yer vermiştir. Kimler yok ki bu şehirde. Muhacirler, mübadiller, Laz’lar, Çerkez’ler, Kürt’ler, Arnavut’lar, Bulgaristan’dan göçen kardeşlerimiz ve son olarak Suriye’li kardeşlerimiz." şeklinde ifade etti.

GÖKKUŞAĞI GİBİ BİR ŞEHRİMİZ VAR
Maraş, "Gök kuşağı gibi bir şehrimiz var. Rengarenk. Güzelliğini bu çeşitliliğine borçlu. Şimdi bu renklerden herhangi birini çekip alabilir misiniz o ışık tayfından?  Bizi de kendi gibi terbiye etmiştir bu şehir. Meşrebimizde birini sorgulamak hiç olmadı. Arifler dergâhında Allah’ın kulum dediğini başka sıfatlarla ötede tutmak pek büyük bir edepsizliktir. Böyle gördük konu komşumuzdan, çocukluğumuzda çeşmelerinden su içtiğimiz sokaklarda, camilerdeki hocalarımız böyle öğretti bize."diyerek anlatımına devam etti.

SAMSUN'DA YAŞAMAK SAMSUNLU OLMAYA YETMEZ
Milletvekili A.Adayı Özlem Maraş,"Her gelen yeni ve farklı bir şeyler öğretti bu şehre. Samsun’un terbiyesinden geçmiş yani kendisine Samsunluyum diyen hiç kimse bir başka kardeşine başka bir sıfatla hitap edemez. Samsun da yaşamış olmak Samsun’lu olmaya yetmez. Şehrin hal dili ile size ne söylediğini anlayabilmek gerek. Samsun kendini ifşa anlamında çok mağrur ve çok ketum bir şehirdir.  Ben Samsun’u imsak vakti Büyük Cami’ nin vakarından bilirim. Ben Samsun’u  kuşluk vakti Saathane’de rızık peşinde koşan insanların telaşından bilirim." ifadesinde bulundu.

ŞİMDİ SIRA ALDIKLARIMIZIN KARŞILIĞINI VERMEKTE
Samsun'u tanımlamaya devam eden Maraş,"Ben Samsun'u, Her gün işyerimin bulunduğu Mecidiye ‘ de sabahtan akşama mal satabilmek için çığırtkanlık yapan tezgahtarlardan bilirim. Akşamları eşimle çocuğumla hırçın dalgalarından korka korka gezdiğim sahillerinden bilirim. Ben Samsun’u çocukluğumda dedemin Bedesten’teki otelinden bilirim. Samsun’ lu olmak Samsun’un adabını bilmektir. Yoksa 7 göbek Samsun’ lu olan kaç kişi var ki bu şehirde? Ben bu şehirde doğdum, bu şehir büyüttü beni, eşimi bu şehirde tanıdım, çocuğumu bu şehirde dünyaya getirdim. Atalarımı, büyüklerimi bu şehrin bağrına defnettim. Bugüne kadar bu şehir bana her şeyin en güzelini verdi. Şimdi inşallah aldıklarımızın karşılığını verme vaktidir." diyerek baba dostlarıyla hasret giderdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.