Makaron paketlerine yeni düzenleme

Makaron paketlerine yeni düzenleme
Makaronların iç piyasada sunulacak olan teknik özellikleri revize edilirken, ambalajlardaki sağlık uyarısının kapladığı alan %85'e yükseltildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı Makaronların Teknik Düzenlemelere Uygunluğunu Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İç piyasada sunulacak makaronların teknik özellikleri yeniden belirlendi ve geçiş sürecine ilişkin detaylar bu tebliğde düzenlendi. Makaronların hammaddeleri, filtreleri ve piyasaya sunum ambalajlarına dair değişiklikler yapıldı.

thumbs-b-c-72be5642a07cb761417c2041d641815b.jpg

Birim paketler, renkleri ve diğer yazı, ibare ve şekiller dahil olmak üzere benzer şekilde tasarlanmış, düz ve standart bir paket biçimine dönüştürülecek. Paket ambalajları, markanın yazım şekli, yazı karakteri ve boyutu, ayrıca paket üzerindeki konumu standart hale getirilecek. Paketlerin üzerine markanın logosu, simgesi veya diğer işaretleri konulamayacak.

Sağlık uyarısının kapladığı alanın yüzde 65'ten yüzde 85'e çıkarılmasına karar verildi. Daha önce, paketlerin ön yüzeyinde birleşik resimli sağlık uyarısı bulunurken, arka yüzeyinde genel Türkçe yazılı bir uyarı yer alıyordu. Ancak, yeni düzenlemeyle birlikte, hem ön hem de arka yüzeylerde birleşik resimli sağlık uyarısının zorunlu hale getirilmesi kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.