MAHKEME İFLASINA KARAR VERDİ

MAHKEME İFLASINA KARAR VERDİ
Şehrimizin ulusal markalarından birisi olan Köytür firması için mahkeme iflas kararı verdi.

Şehrimizin ulusal markalarından birisi olan Köytür firması beş yıl önce iflas erteleme talep etmişti. Aradan geçen süreçte üretime devam eden Köytür firması ile ilgili Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Halkbank genel müdürüne talimat verip şirketin borçlarının yapılandırılıp yeni kredi verilmesi yönünde karar alınmıştı. Ancak dün mahkemenin iflasına karar vermesi gerek üreticiyi gerek çalışanları, gerekse de tedarikçileri zor çok duruma soktu. Mahkemenin kararında şirkete atanan denetim kayyumunun verdiği rapor ile Ziraat Bankası avukatlarının taleplerinin etkili olduğu iddia edildi.

HERKES PERİŞAN 
Beş yıldan beri sürekli üretim yapıp, şirketten alacaklı olan ve ekonomik bakımdan çok zor durumda olan 200 civarındaki üretici perişan olurken, 400 civarındaki şirket çalışanı ve 100'ün üzerinde tedarikçi, nakliyeci, yükleyici firma ve şahıslar da perişan oldu. Pandemi sürecinde zor anlar yaşayan ülkemizde kurtarılmasına kesin gözüyle bakılan Köytür firmasının iflasına karar verilmesi kamuoyunda şok etkisi yaptı. Konuyla ilgili siyasetçilerin devreye girerek Manisa-İzmir bölgesinde bulunan Keskinoğlu firmasını kurtardıkları gibi  Köytür firmasını da kurtarmaları kamuoyu tarafından beklenmektedir.

manset-2-044.jpg

BEŞ BİN KİŞİ MAĞDUR
Köytür firmasının iflasının hayata geçirilmesi halinde çalışan personel, üretici, tedarikçi, yükleyici, nakliyeci ve yan kuruluşları ile bin, çalışanın aileleriyle birlikte beş bin civarı da insanın mağdur olacağı ve şehrin ekonomisine büyük darbe vuracağı ortada. Bu kadar insanın ekmek kapısı olan Köytür firmasının siyasetçiler ve hükümet tarafından kurtarılması beklenmektedir.

SİYASETÇİLERDEN YARDIM BEKLİYOR
Samsun'un en önemli firmalarından birisi olan Köytür firmasının içinde bulunduğu çıkmazla ilgili Samsun Milletvekillerinin devreye girip kurtarılması için gerekli girişimleri yapmaları beklenmektedir. Bu güne kadar Milletvekillerinin yaptığı destekler de kamuoyu tarafından bilinmekle birlikte son virajda tökezleyen Köytür'e el atmaları kamuoyunun beklentisi haline geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.