"155'İ ARAMAKTAN USANDIK"

"155'İ ARAMAKTAN USANDIK"
Samsun'un İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi ve çevresinde yaşanan asayiş sorunları sebebiyle tedirginlik yaşayan mahalle sakinleri uyuşturucu satışının yoğunlaştığını iddia ederek yetkililerden yardım istedi.

Samsun'un İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi'nde Bağ Sokak başta olmak üzere Anneler Parkı ve çevresinde yaşanan asayiş sorunları mahalleliyi adeta canından bezdirdi. Mahalle sakinleri asayiş sorunu nedeniyle çevredeki yeşil alanlardan birisi olan ve içinde çocuk parkı, dinlenme alanı ve spor aletlerinin bulunduğu Anneler Parkı'nı kullanamaktan ve yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçiyken Bağ ve Midlli Sokak sakinleri ise uyuşturucu trafiğinden şüphelenerek yetkililerden yardım talep ediyor.

gece-yarisi-pompali-alarmi.jpg

Parkta ve park etrafında çok sayıda kavga ve uyuşturucu madde kullanımı olaylarından dolayı huzursuz olunduğunu belirten mahalle sakinleri denetimlerin artmasını talep ediyor. Parka yakın bir mesafede bulunan Midilli ve Bağ Sokak'ta akşam olduğunda rahatça yürüyemediklerini ve çocuklarının oyun oynayamadığını belirten vatandaşlar, bölgede sürekli uyuşturucu bağımlısı şahısların olduğunu belirterek yetkililerden yardım istiyor.

wedewdewd.jpg

"CAYDIRICI GÜÇ OLMALI"
Çekincelerinden dolayı ismini vermeyen bir Bağ Sokak sakini, yaptığı açıklamada, "Mahalle son zamanlarda artık düzgün bir aile hayatı yaşamak çok zor hale geldi. İmkanı olan mahalleyi terk edecek ama buraya bağlı insanlar ne yapacak? Şüpheleniyoruz, ekip istiyoruz ancak çoktan gitmiş oluyorlar. Defalarca aradık yardım istedik ama çözüm bulamıyoruz. Sokağa çıkma yasaklarında dahi sokakta cirit attılar. Polisimiz bekçimiz gelene kadar gitmiş oluyorlar. Zaten gelen bekçilere de saygı duymuyorlar, türlü bahanelerle kaçıp gidiyorlar. Artık 155'i aramaktan usandık, utandık. Valimizden, Emniyet Müdürümüzden ve gerekli birimlerimizden rica ediyoruz. Burada sık sık devriye atılsın, caydırıcı bir güç olsun. Bunlar polis sireni, ışığı gördüğünde kaçacaklar. Tek çözümü emniyetimizdir bunun başka yolu yok" dedi.

maxresdefault-003.jpg

EKİP VE DEVRİYE TALEBİ
Parka yakın bir sokakta oturan bir başka vatandaş ise, "Midilli, Bağ, Hamidiye sokaklarında akşamları sürekli kavga oluyor. Kavga olmazsa da toplanan gruplar, gelin gidenler, küfürlü konuşmalar bizi tedirgin ediyor. Evimize gelirken dahi tedirginlik yaşıyoruz. Bekçi ve polis ekibi sayısının artmasını talep ediyoruz. Özellikle mahalleli kadınlar bu konudan çok rahatsızlık duyuyor. İki üç akşamda bir mahallemize polis ekipleri geliyor, mecburen yardım istiyoruz. Ancak bir olay olmadan da ekiplerin mahallemizde bulunmasını talep ediyoruz. Böylece asayiş olaylarının azalacağını ümit ediyoruz. Gerekirse yetkili birimlerimiz ani baskınlar yapsınlar sokaklara gerekirse takip etsinler. Ekiplerimiz buralarda sürekli dursa zaten kendileri şahit olacaklar. Buralarda tedirgin edici kişileri değil şanlı polisimizi görmek istiyoruz. Biz vatandaş olarak ihbar ediyoruz edeceğiz ama sorun çözülmüyor. Biz mahalle sakinleri olarak bundan çok şikayetçiyiz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" şeklinde konuştu. 

88888.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.