Mahalle ziyaretlerinde öncelikli konu eğitim

Mahalle ziyaretlerinde öncelikli konu eğitim
Samsun'un Bafra Kaymakamı Halis Arslan, mahalle ziyaretlerinin üçüncüsünü, ilçe merkezine uzak olan Paşaşeyh, Kanlıgüney, Çulhakoca, Komşupınar ve Bengü'ye gerçekleştirdi.

Yapılan ziyaretlerde eğitim konusuna özel önem veren Kaymakam Arslan, göreve başladığı yaklaşık iki buçuk ay içirisinde ilçe merkezine uzak bulunan toplam ondokuz mahalleye ziyaret gerçekleştirmiş oldu.

Mahallelerde genelde davul zurna ile karşılanan Kaymakam Arslan, "Mahallerimizde gördüğüm ilgiden dolayı çok memnunum. Hava şartları kötüleşmeden uzak mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sıkıntılarını yerinde tespit ederek, gerekli mercilere iletmek üzere her hafta belli bir güzergah üzerinde bulunan mahallelere öncelik vermekteyiz. Zaman zaman orta ve aşağı mahalleleri de ziyaret ederek gerekli tespitleri yapacağız." dedi.

Okullardaki eğitim durumunun genelde iyi olduğunu gözlemlediğini dile getiren Kaymakam Arslan, şunları söyledi: "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların iyi yetişmesi geleceğimizin de sağlam temeller üzerine bina edilmesi demektir. Mahalle okullarında bulunan ihtiyaç sahibi çocuklar tespit edilerek, onlara ayakkabı ve diğer ihtiyaçları verildi. Öğrencilerin tamamına kırtasiye malzemesi ve diş fırçası ile macun hediye edildi. Bu hafta da ilçe merkezine uzak olan beş mahallemizi ziyaret ettik. Oradaki vatandaşlarımızın durumlarını, okul, cami gibi ortak binaların ihtiyaç ve sorunlarını yerinde tespit ettik. Beraberimde bulunan daire müdürlerimiz gerekli notlarını aldılar. Gereken en kısa sürede yapılacaktır."

Mahallelerde önemli sıkıntılar arasında GSM telefonlarının çekmemesi de olduğunu dile getiren Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Bunun sebebi yüksek dağ ve tepelerimizin bulunması denilebilir. Umarım ilgililer bu konuda çalışmalarını hızlandırarak çözüme kavuştururlar. Çünkü iletişim önemli bir ihtiyaç. Ana yollarımız genelde asfalt ve iyi durumda olup, tali yolların bakıma ihtiyacı bulunmaktadır. Bazı mahalle muhtarlarımızın ara yollarda sıkıntı bulunduğunu, bakıma ihtiyacı bulunduğunu söylediler. Onunla ilgili olarak, Samsun Büyükşehir Belediyemizin ilgilileri notlarını aldılar." şeklinde konuştu.

Yapılan ziyarette Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Şantiye Sorumlusu Hüseyin Sezgin, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın hazır bulundular. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.