Mahalle Muhtarları Bilgilendirildi

Mahalle Muhtarları Bilgilendirildi
Ayvacık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 43 mahalle muhtarları ile bilgilendirme ve istişare toplantısı dün belediye toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Büyükşehir Belediyesi Saski Ayvacık Şube Müdürü Ali Semiz, Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Güler, Refaettin Şencan, Ayvacık Belediyesi Fen işleri Müdürü Vedat Yazıcı ve Fen  işleri Personelleri  ile İlçe mahalle muhtarları katıldı.

 Toplantıda 2014 yılında İlçedeki mahallelerde Büyükşehir Belediyesi’nin, Saskinin ve İlçe belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar ve projeler değerlendirilip İlçe mahalle muhtarları bilgilendirildi.

2015 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ayvacık İlçe Belediyesi’nin yapacak oldukları çalışmalar ve projeler mahalle muhtarları ile paylaşıldı. Belediye Başkanı Mustafa Belur,  “İlçemiz Samsun İlinin en güzel ilçesi yapma yolunda Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte büyük yol kat ettik. Mahallelerimizde bulunan yol ve su sorunlarını geçen 1 yıl içerisinde gece gündüz çalışıp seçimlerde verdiğimiz sözlerin arkasında durarak vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini sunma gayretindeyiz. Siz muhtarlarımızdan isteğimiz İlçemiz genelinde planlı ve plansız alanlarda konut ve ticaret amaçlı yapıların mevzuat gereği ruhsata tabi olduğundan Turizm Bölgesi İlan Edilen İlçemize yakışır nitelikte yapı ve tesis yapılmasını bu konuda siz muhtarlarımızın vatandaşlarımızı bilgilendirmesini ve kaçak yapılaşmaya mahal verilmemesini özellikle istiyorum. Bizlerde kaçak yapılaşmayı tavizsiz olarak ilgili birimlerce takip etmekteyiz. İlçemizi Turizm alanında doğasını bozmadan turistlerin beğenisine sunmayı hedeflemekteyiz. Bu alanda bir çok çalışma yaptık ve bu çalışmalara devam etmekteyiz. Hedefimiz 2017 yılında Samsunda yapılması planlanan İşitme Engelliler olimpiyatına hazırlanmak. Bu olimpiyatların bir bölümü ilçemiz göl kenarında olduğu için gerek kano gerekse diğer su sporları dalları ilçemizde yapılacak ve bu olimpiyatın ilçemize turizm amaçlı büyük katkısı olacak.” dedi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda muhtarlarla mahallelerin sorunları hakkında karşılıklı fikir alış verişi yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.