LİSTE ŞAŞKINLIĞI!

LİSTE ŞAŞKINLIĞI!
AK Parti'nin 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçiminden aday olacakların listesi dün akşam itibariyle saat 17.00'de Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi.

En geç açıklanan liste AK Parti'nin Listesi oldu.Açıklanan liste Samsun kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. Bu listenin yine ancak 5 Milletvekili çıkarabileceği kanaati oluştu.

 

LİSTE ŞAŞKINLIK OLUŞTURDU
AK Parti'nin 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçiminde aday olacakların liste sıralaması belli oldu.
Samsun Listesi'nde Kamuran Özden'in olmaması ve listeye yeni bir ismin alınması şaşkınlıkla karşılandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özden, 7 Haziran listesinde 6 ncı sıradaydı. 

SIRALAMADA DEĞİŞİKLİK
YSK'ya verilen listede 7 Haziran seçiminde 4. Sıradan Milletvekili seçilen Çiğdem Karaaslan 2nci sıraya yerleşti. 2nci sırada iken Milletvekili  seçilen Ahmet Demircan 3ncü sıraya, 3ncü sıradan Milletvekili seçilen Fuat Köktaş ise 4ncü sıraya geldi. 5nci sırada yer alan Hasan Basri Kurt yerini korudu.

ÖZDEN HARCANDI
7 Haziran seçiminde 6ncı sırada olup da 1000 oy eksiğiyle Milletvekilliğini kaçıran Kamuran Özden'in tekrar aday gösterilmediği yerine Bafra'da Avukatlık yapan Orhan Kırcalı'nın yerleştirildiği, diğer sıralamanın ise aynen korunduğu gözlendi. Bafra AK Parti'ye 7 Haziran'da yüzde 51 oy vermişti.

LİSTEDE YENİ BİR İSİM
Bir önceki seçime göre oy yüzdesi 7 Haziran'da oldukça düşen Kavak'ın adayı olarak bilinen Milletvekili H.Basri Kurt 5nci sıradaki yerini korurken sıralama şöyle oluştu; H.Çağatay Kılıç, Çiğdem Karaaslan, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, H.Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Yılmaz Hocaoğlu, H.Avni Çatal, Adem Tuncer. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum