LİSELİLER MİRAC KANDİLİNİ KUTLADI

LİSELİLER  MİRAC  KANDİLİNİ KUTLADI
Üç ayların birincisi olan Recep ayının 27. gecesine rastlayan Mirac Kandili bütün İslam âlemine hayırlı olsun.

Bu vesile ile SAMSUN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Mesleki Çalışmalar Kulübü tarafından bir program hazırlandı. Öğrenci, öğretmen, idareci ve mahalle cemaatinin yoğun teveccüh gösterdiği program çok faydalı geçti. Okulu temsilen öğrenciler Kur'an-ı Kerim tilavet ettiler, ilahiler, mevlidi şerifler, Selatü selamlar okudular.  Mübarek gecede İsra ve Mirac kavramlarını ve gecenin ehemmiyetini okul öğretmenlerinden Ali Aydın vaazında cemaate aktardı. Yatsı namazını okul öğretmenlerinden Sefer Özdemir kıldırdı. Cami imam hatipleri ise öğrencilere destek vermek amacıyla gecede aşr-ı şerifler ve mevlid-i şerifler okudular.

MANEVİ GECEYE İLGİ YOĞUNDU

İlkadım Gürbüz Camii'nde icra edilen programa akşam namazı öncesi akın akın gelen cemaat, büyük bir katılımla ve huşu içerisinde ibadet etti. Okunan ayet, hadis ve ilahileri dikkatle dinleyip salat ü selam getirdiler, dualara amin dediler, dualar ettiler. Gecenin sonunda İlkadım Belediyesi cemaate çeşitli ikramlarda bulundu.

ASIM'IN NESLİ CAMİLERDE

SAMSUN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ gençleri, mübarek gün ve gecelerde ilçenin değişik camilerinde cemaatle bir araya gelerek hem uygulama yaparak gelişme imkânı bulacak hem de cami görevlilerinin tecrübelerinden faydalanacak.  Bundan sonra da bu vb. programların SAMSUN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ olarak icra edileceği bildirildi.  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.