LAZER AMELİYATININ ERTESİ GÜNÜ İŞE DÖNÜLEBİLİR

LAZER AMELİYATININ ERTESİ GÜNÜ İŞE DÖNÜLEBİLİR
Excimer Lazer tedavisi ile miyop, hipermetrop ve astigmat sorunlarının iyileştirildiğini söyleyen VM Medical Park Samsun Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nden Op. Dr. Talha Özdemir, dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı.

Gözde görme kusurlarının (miyop, hipermetrop ve astigmat) tedavisinde 30 yıldır kullanılan dünyadaki en yaygın yöntemlerden excimer lazer ile gözlükler ve kontakt lenslerden kurtulmak mümkün… 'Excimer Lazer' tedavisi hakkında bilgilendirmede bulunan VM Medical Park Samsun Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Talha Özdemir, “Görme bozukluğunun derecesine göre, bilgisayar aracılığıyla programlanan excimer lazer ışını ile gözün üzerindeki saydam kornea tabakası yeniden şekillendirilerek doğru odaklama ve net görme sağlanır. Ancak, bu operasyonun tecrübeli bir hekim tarafından iyi bir donanım ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir” dedi. Milyonlarca hasta üzerinde başarıyla uygulanan excimer lazerin etkin bir tedavi yöntemi olduğuna işaret eden Op. Dr. Talha Özdemir, “Tedavide öncelikle gözdeki kırma kusurunun derecesi hesaplanır ve kornea yapısı incelenir. Excimer lazer ile kornea yapısı bilgisayar destekli olarak tekrar şekillendirilerek hastanın gözlükten kurtulması gerçekleşmiş olur” şeklinde konuştu.

wwwwwwwwwwwwwwww.jpg

Kimler lazer ameliyatı için uygun?
Op. Dr. Özdemir, excimer lazer tedavisinin kimler için uygun olduğu konusunda ise şu açıklamada bulundu: “Excimer lazer ameliyatı -10 dereceye kadar miyop, +6 dereceye kadar hipermetrop, 6 dereceye kadar astigmat rahatsızlığı olan 18 yaşından büyük ve göz yapısı uygun olan kişilere başarı ile uygulanabilmektedir. Ancak glokom veya keratokonus gibi göz rahatsızlığı olanlar; diyabet veya romatizma gibi sistemik hastalığı olanlar, hamileler ve emzirmekte olan anneler lazer operasyonu için uygun değildir.” 

Ameliyattan 3 hafta önce lens kullanımı bırakılmalı
Ameliyat öncesi lens kullanımı konusunda da uyarıda bulunan Op. Dr. Talha Özdemir, “Lens kullananlar hastaların excimer lazer ameliyatı öncesinde sert kontakt lens kullanan hastalarımızın 3 hafta, yumuşak kontakt lens kullanan hastalarımızın ise 1 hafta önceden lens kullanımını bırakmış olmasını öneriyoruz” diye konuştu.  Operasyon sonrası 4-5 saat süre ile gözlerde yanma, sulanma ve bulanık görmenin normal karşılanması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Talha Özdemir, “Ameliyattan sonra 1–2 saatte bir verilen damlalar kullanılır. Ertesi gün yapılacak kontrol sonrasında hastalar günlük hayatlarına dönebilmektedir. Hasta ertesi gün göze sabun ve şampuan kaçırmadan banyo yapabilir, gözlerini kapalı tutarak yüzünü yıkayabilir. Ayrıca 3 hafta süreyle havuz-denize girilmemeli, 2 hafta süre ile göz makyajı yapılmamalıdır. Gözleri ovalayıp kaşımaktan kaçınılmalıdır” şeklinde bilgilendirdi.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.