LÂDİK GÖLÜ KURUYOR!

LÂDİK GÖLÜ KURUYOR!
Yüzen adaları sayesinde dünyanın sayılı gölleri arasında gösterilen Lâdik Gölü kurumaya yüz tutmuş durumda. Ülkemizde son günlerde doğa harikalarına gösterilen ilgi ve alaka göz önüne alındığında Samsunlu duyarlı vatandaşlar imza kampanyası başlatarak dikkatleri üzerine çekti.

ACİL MÜDAHALE GEREK
Ladik Gölü, baraj gölü yapılması ve suyun Amasya'ya aktarılması nedeniyle, suyun seviyesi 4.5 metreden 80 santimetreye düşmüş durumda. Burada yaşayan birçok balık ve kuş türü tehlike altında. Eğer bu konuya bir çözüm getirilmezse bu güzel doğa harikası göl kuruyacak. Çok acil bir şekilde müdahale edilerek göldeki su derinliğinin 2,5 metrenin altına inmeyeceği bir su rejimine kavuşması gerekiyor. Uzmanlar, DSİ müdahale ederse eski haline gelebileceğini belirtmekte.

dsc-0100.JPG

GÖZ GÖRE GÖRE KURUYOR
Doğa harikası gölün yüzen adaları yüzmez oldu. 4,5 metre derinliğindeki doğal bir gölken, şu an su seviyesi en derinde 80 santimetreye geriledi. Çevredeki erozyon faaliyetleri ve içerisindeki tortular ile gölün zemini doldu. Tarım faaliyetleri için gölden aşırı su çekilmesi ile su rezervi azaldı. Göldeki tehlike kritik bir seviyeye ulaştı. Bu süreç böyle devam ederse yakın bir gelecek, Ladik Gölü'nün çöl haline dönüşeceğini görecek. İmza kampanyasına bir günde 2500 kişi katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.