"La Traviata" Antalya'ya veda ediyor

"La Traviata" Antalya'ya veda ediyor
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Verdi'nin “La Traviata” eserinin son iki temsilini 09 Aralık Salı ve 11 Aralık Perşembe akşamları saat: 20.00'da sahneleyecek.

Paris çevresinde geçen eser, aşk ve suçluluk duygusunun heyecanlı, neşeli ve dramatik melodilerle işlenmesi ile seyircisini ilk andan itibaren etkisi altına almayı başarıyor. Bir yanda Paris'in eğlenceli dünyasından kesitler sunan eser müzikleriyle de bu dünyayı daha da canlı bir şekilde seyircisine hissettirirken diğer yandan madalyonun diğer kısmını, yani bu hayatın trajik yönlerini gözler önüne seriyor.
Recep AYYILMAZ tarafından sahneye konulan eserin, orkestra şefliğini Artem MAKAROV üstlenirken, dekor ve kostüm Çağda Çitkaya, koreografi Kürşat Kılıç, ışık ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.
Son iki temsille Antalya'ya veda eden eserde Göksay YARAN “Alfredo”, 9 Aralık'ta Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Esra ABACIOĞLU , 11 Aralık'ta ise Sema ÇAVUŞOĞLU“Violetta” karakterlerini canlandırırken, 9 Aralık'ta İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Murat GÜNEY, 11 Aralık'ta ise Serhat KONUKMAN “Germont”, Heyecan YAKAN “Annina”, Fatih ŞANAL “Gastone”, Serap ÇİFTÇİ “Flora”, 9 Aralık'ta Şafak GÜÇ ve 11 Aralık temsilinde Engin SUNA “Dottore”, Murat ÖZBEK “Marchese”, Toygarhan ATUNER “Barone”, Metin YAKAR “Servo”, Zafer İŞGÖREN “Giuseppe” ve Ercan UĞUR “Komisyoner” rolleri ile sahne alacaklar. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.