Kuzey Irak’a 100 silahlı asker gönderecekler

Kuzey Irak’a 100 silahlı asker gönderecekler
Kuzey Irak'ta kurulması planlanan eğitim kampının hazırları sürerken, Almanya peşmerge güçlerini yerinde eğitmek amacıyla bölgeye 100 silahlı asker gönderecek.

IŞİD'e karşı savaşta peşmerge güçlerine silah yardımı yapan ve peşmergeyi hem Irak hem de Almanya'da silahların kullanımı konusunda eğiten Almanya yardımların kapsamını genişletecek.

Spiegel Online, Alman askerlerin 2015 yılının ilk günlerinde Erbil'e hareket edeceğini yazdı. Erbil'deki kampta Peşmerge güçlerine mayın arama ve imha eğitimi de dahil, IŞİD'e karşı savaşta askeri eğitim verileceği belirtiliyor.
MİNİ BAKANLAR KURULUNDA KONU GÖRÜŞÜLECEK
Alman askerlerin Kuzey Irak'a gönderilmesi konusu Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier (SPD), İçişleri Bakanı Thomas de Maizière (CDU) ve Adalet Bakanı Heiko Maas'ın (SPD) bugün katılacağı mini bakanlar kurulu toplantısında ele alınacak.
17 ARALIK'TA KARAR VERİLECEK
Bakanlar Kurulu'nda IŞİD'a karşı alınmış bir Birleşmiş Milletler kararı bulunmadığı için, Alman askerlerin Kuzey Irak'a gönderilmesinin, Alman anayasasına uygun olup olmadığı konusu ele alınacak. Toplantıda İçişleri Bakanı Thomas de Maizière (CDU) ve Adalet Bakanı Heiko Maas'ın (SPD) konuya ilişkin bilgi vermesi, 17 Aralık'ta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında ise bir yıl süreli teskere konusunda karar alınması bekleniyor.
Basında yer alan haberlerde, hükümetin yurt dışına Alman askerlerinin gönderilmesi konusunda Parlamento'dan onay almayı planladığı da belirtiliyor.
Ekim ayı sonunda Kuzey Irak'a giden bir heyet, Alman askerlerin Erbil'de kurulması öngörülen eğitim kampında nasıl bir katkı verebileceği konusunda incelemelerde bulunmuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.