KUYUMCULAR TAKSİTTE ARTIŞ İSTİYOR

KUYUMCULAR TAKSİTTE ARTIŞ İSTİYOR
Beyaz eşya ve mobilya sektörlerinde artırılan taksit sayısı kuyum sektöründe ise değişmedi. Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, "Kuyum alışverişlerinde de taksit sayısının artırılacağını düşünüyorduk" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu üç gün önce kredi kartlarında yeni uygulamanın başladığını açıkladı. Bu karar ile tüketicilerin beklentisi olan mobilya ve beyaz eşya sektöründe taksit sayısının 9'dan 12'ye çıkması yönünde karar alındı. Kuyum sektörü için yaklaşık bir yıl önce düzenlenen 4 taksitli satışa ise düzenleme getirilmedi. 

"BÜYÜK TEPKİ GELMİŞTİ"

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, "Bundan iki sene önce kredi kartlarında telefon, gıda ve kuyum sektöründe taksit olmayacağı konusunda bir sınırlama gelmişti. Kartların tek çekim işlemlerinde kulanılabileceği açıklanmıştı. Diğer sektörlerde de 18 ve 24 ay olan taksit sayısı 9'a düşürülmüştü. Para politikasının amacı tüketicinin elinde olmayan parayı borçlandırmaması ve piyasanın biraz soğutulması maksadıyla yapılmıştı. Bu zaman zarfında iş çevrelerinden ciddi anlamda tepki geldi. Çünkü toptancı ve parekendeci esnafın satışlarında büyük düşüş oldu." diye konuştu. 

"ARTIRILACAĞINI DÜŞÜNÜYORDUK"

Kuyumcular Odası olarak defalarca toplantı yaptıklarını ifade eden Özman, "Türkiye genelindeki odalar ile bir araya gelerek Maliye Bakanlığı'na gittik. Bunun neticesinde yaklaşık bir yıl önce kuyumculardaki taksit sayısını 4'e çıkardık. Fakat bizim talebimiz 6 taksite yükselmesiydi. 6 taksiti kabul etmediler, taksitsiz olarak yapabildiğimiz alışverişi 4 taksite çıkardılar." dedi.

"BEKLENTİMİZ GERÇEKLEŞMEDİ"

İki gün önce Resmi Gazete'de yayımlanan mobilya ve beyaz eşya sektöründe 12 taksit imkanı tanındı. Biz kuyum alışverişinde taksitin 6'ya çıkarılacağını düşünüyorduk. Açıklama ile bizim beklentimiz karşılanmadı taksit sayısı 4'te kaldı. Altın fiyatları yükseldiği için taksit sayısı yükselseydi müşterimiz biraz daha rahatlardı. Şu anda olmasa da yaz sezonuna yaklaştığımız dönemlerde kuyum sektöründeki taksit sayısıyla ilgili konuyu yetkililere ileteceğiz." şeklinde ifadelerde bulundu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.