Kuyu cinayetini mutfaktaki kan izi ortaya çıkardı

Kuyu cinayetini mutfaktaki kan izi ortaya çıkardı
Çekmeköy'de, bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan 50 yaşındaki Hasan Öztürk, evinde bıçaklandıktan sonra çalıştığı sitenin bahçesindeki su kuyusuna atıldı.

Kan donduran cinayeti, Öztürk'ün mutfağında günler sonra bulunan kan izleri ortaya çıkardı.

Olay, Alemdağ Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık 10 yıl önce inşa edilen ancak müteahhit ile arazi sahipleri arasındaki ihtilaf nedeniyle ikamete bir türlü açılamayan sitede meydana geldi. Tek sakini olduğu sitede uzun süredir aynı zamanda güvenlik ve bekçilik görevi yapan Hasan Öztürk'ün (50) birkaç gündür sürekli alışveriş yaptığı fırına ve markete gelmemesi nedeniyle arkadaşları sitedeki dairesine gitti. Öztürk'ün telefonlara cevap vermemesi ve daire kapısını açmaması üzerine durum polis ekiplerine bildirildi. Polis eşliğinde açılan dairede Öztürk'e rastlanmazken bütün odalarda her şeyin yerli yerinde olduğu görüldü.

Bu arada polis, mutfakta az miktar kan izi görünce site bahçesinde inceleme başlattı. Yapılan incelemede bahçede üzeri onlarca kilo ağırlığında beton kapak ile kapalı olan bir su kuyusu olduğu görülünce Öztürk'ün cinayete kurban gitmiş olma ihtimali kuvvet kazandı. Kuyunun kapağını açan polis ekipleri, yaklaşık 6 metre derinliğindeki kuyuda bir ceset olduğunu tespit etti. Cesedin kuyudan çıkartılması için olay yerine itfaiye ekipleri çağrılırken, çeşitli birimlerden çok sayıda polis ekibi de kuyunun yanına geldi. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kuyuya inen itfaiye erinin bağladığı ip yardımıyla kuyudan bir erkek cesedi çıkartıldı. Cesedin arkadaşları ve yakınları tarafından olay yerinde teşhis edilmesiyle yaklaşık bir haftadan bu yana kayıp olan Hasan Öztürk'e ait olduğu belirlendi. Olay yerinde yapılan ön incelemede Öztürk'ün vücudunun çeşitli yerlerinde ağır yaralanmasına ya da hayatını kaybetmesine neden olan çok sayıda bıçak darbesinin bulunduğu ve bıçaklandıktan sonra ağır yaralı veya ölü olarak kuyuya atıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Olay yeri inceleme ekipleri, Öztürk'ün sitede yaşadığı dairede de inceleme yaptı.

Hasan Öztürk'ün olay yerine gelen arkadaşlarından bazıları Öztürk'ün sigortasız çalıştığını iddia ederek tepki göstermeye başlayınca polis ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Bir başka yakını da gözyaşlarına boğuldu.

Polis ve savcının incelemesinin ardından Öztürk'ün cesedi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, cinayeti işleyenleri bulmak için çalışma başlattı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.