Kutlu Doğum

Kutlu Doğum
İlkadım Belediyesi ve Samsun Müftülüğü işbirliğiyle Hz. Muhammed'in (S.A.V) Dünyayı şereflendirdiği 1444. doğum yıl dönümü dolayısıyla Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonunda program gerçekleştirildi.

“Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temalı kutlu doğum açış programına Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Müftü Vekili Enver Türkmen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, kamu kurum müdürleri, çevre il ve ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Atakum 75. Yıl Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Balcı’nın okuduğu Kurân -ı Kerim tilavetiyle devam etti. Okunan Kurân-ı Kerim'in ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan tanıtım filmi katılımcılara sunuldu.

 

Sinevizyon gösteriminin ardından programın açış konuşmasını yapan Samsun Müftü Vekili Enver Türkmen, İçerisinde Samsun’un da bulunduğu Türkiye’nin 5 ilinde büyük ve görkemli bir şekilde kutlu doğum haftası açılışı programı yapıldığını belirterek, kutlu doğum programına katkılarından dolayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür etti.  

 

Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı temalı kutlu doğum açış programına ev sahipliği yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, Sevgi, saygı ve merhamet dolu bir yaşam için Peygamber Efendimiz Hz. Muhamed’in yaşamının (S.AV) örnek alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, " İnsanın bir iyi bir kötü çarptığı dünyada Kutlu Doğum haftasının kalplerimizin kötülüklerden  arındırılmış bir şekilde bir ve beraberce  yaşamamıza vesile olmasını diliyorum." dedi.

 

Konuşmaların ardından Prof. Dr.  Ali Erbaş, " Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı ile ilgili konferans verdi. Program halka ücretsiz olarak dağıtılan çeşitli ikramlarla son buldu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.