Kurt'a davullu Zurnalı Karşılama?

Kurt'a  davullu Zurnalı Karşılama?
Ak Parti Samsun Milletvekili ve grup yönetim kurulu üyesi Hasan Basri Kurt, bu yıl 9. Düzenlenen Kavak İlçesi Çukurbük Köyü şenliklerine katıldı.

Kendisi de Kavaklı olan milletvekili Kurt, köylüler ve dernek yönetimi tarafından davullu zurnalı bir şekilde coşkuyla karşılandı.

Gördüğü ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Kurt, şenliklere katılanları tek tek dolaşarak herkesle bayramlaştı.Ardından köylülere  seslenen Kurt, Muhalefet partilerinin uyumsuz tavırlarıyla hükümet kurulması mümkün olmazsa Ak Parti milli iradeye gitmeye hazırdır"dedi.

Koalisyon görüşmelerine ilişkin konuşan Hasan Basri Kurt, "Bir aylık sınav gösterdi. AK Parti her ihtimale açık olduğunu herkesle her şartta görüşme yapabileceğini ortaya koydu. Geçtiğimiz hafta diğer partilerin genel başkanlarıyla ilk tur görüşmelerini yaptık. 7 Haziran akşamı balkonda Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı konuşmadan bu yana en ufak bir çizgi değişikliği görülmedi. O gece ne dediysek bugün aynısını söylüyoruz. Yarın aynısını söyleyeceğiz. O gece milli iradeye saygı duyuyoruz demiştik, şimdi de saygı duyuyoruz. O gece milli iradenin gereğini yapacağız, dedik. Bir aydır da gereğini yapıyoruz. O gece her şarta tekrar milli iradeye gitmek gerekirse ona da hazırız dedik, bugün de hazırız" ifadelerini kullandı.

 Birileri yüzde 41 gibi yüksek bir oran almamıza rağmen dört partili bir Meclis oluşması sebebiyle tek parti iktidarı olmamamız dolayısıyla neredeyse bayram ettiler. Şenlik yapmaya kalktılar 8 Haziran sabahı. Ama bir aylık süreç gösterdi ki Türkiye'de siyasetin de gönül coğrafyasının da kaderi anahtarı hala ve bundan sonra da daima AK Parti'nin elinde olacaktır" diye konuştu.

AK Parti öncülüğünde bir hükümetin oluşumu için muhalefet partilerinin kapıları kapatmadan gayret sarf etmesi gerektiğini vurgulayan Kurt, "Muhalefet partilerine heybelerinde ne varsa hepsini ülkemizin geleceği için paylaşmak üzere ortaya koysunlar. Hepimiz heybemizdekileri ortaya koyalım. Bu ülkenin kaybedecek bir saniye dahi vakti yok. Onun için zamana oynamak, sürekli kapıları kapatmak ya da değişik alternatifler üzerine yeni senaryolar yazmaktansa bir an önce AK Parti öncülüğünde bir yeni hükümetin oluşumu için gayret sarfetmek durumundayız. Evet, bu hükümet AK Parti öncülüğünde kurulacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın hükümeti kurma görevini Sn. Başbakanımıza tevdi etmesinden bu yana Sn. Başbakanımızın yaptığı bütün görüşmelerde gönlümüzün zihnimizin Türkiye'deki her bir vatandaşımıza hangi partiye oy vermiş olursa olsun her bir kardeşimize ve bütün parti yetkililerine açık olduğunu ifade etti ve bunun gereğini de yaptı. İnşallah bayramdan sonra bu görüşmelere devam edeceğiz. Önümüzdeki salı günü parti organlarımızda ilk tur temaslarla ilgili istişareler yapacağız. Grubumuzda değerlendirmeler yapacağız. Bakanlar Kurulu hiçbir vakit kaybetmeksizin ülke hizmetine devam edecek. Ümit ederiz ki en kısa zamanda milletimizin desteğini almış bir hükümet kurmak nasip olur. Bunun için bütün partilerin aynı iyi niyetle çalışması lazım" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.