Kurt: “Sanayici ve işadamlarına destek vazifemiz”

Kurt: “Sanayici ve işadamlarına destek vazifemiz”
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaretinde konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt...

Türkiye’nin ekonomik ve istikrar sürecinde sanayici ve işadamlarının katkısına vurgu yaparak, “Bundan sonraki süreçte deülkemize ve kentimize katkı yapan sanayici ve iş adamlarımıza her konuda destek olmak bizim vazifemiz olacak” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Basri Kurt, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti.  Karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan ziyarette konuşan AK Parti Samsun Milletvekili ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Basri Kurt, ülkemizin hassas bir dönemden geçtiğine vurgu yaparak, “Bu hassas dönemden ekonomimizin yara almadan geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ekonomimizin büyümesi sürmeli ve istikrar devam etmeli” dedi.

Ekonomi ve istikrar ayrılmaz ikili

Ekonomi ve istikrarın ayrılmaz birer ikili olduğunu söyleyen Kurt, bunun en açık örneğinin AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı olduğunu belirtti.  Kurt, “Partimizin 13 yıllık iktidarı süresinceSamsun’a 14,3 milyar TL miktarında yatırım ve destek verilerek, şehrin ekonomik büyümesine büyük katkı sağlandı. Bunun karşılığında üreten Samsun’un vergileriyle milli gelirimize katkısı büyük oranda arttı.  Kentte 2002 yılında 240 milyon lira vergi ödenirken, 2014 yılında bu rakam 2,2 milyar liraya çıktı” diye ifade etti. Bu ekonomik büyüme ve istikrar sürecinde Samsun’un ihracatının da ciddi oranda arttığını kaydeden Milletvekili Hasan Basri Kurt,  “Kentimizde ihracat 2002 yılında 38 milyon dolar iken, 2014 yılında 466,1 milyon dolara ulaştı. Bu tablonun oluşmasında sanayici ve iş adamlarımızın da büyük emeği var. Ülkemize ve şehrimize üreterek, istihdam yaratarak katkı sağlayan tüm sanayici ve işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de ülkemize ve kentimize katkı yapan sanayici ve iş adamlarımıza her konuda destek olmak bizim vazifemiz” diye konuştu.

Başkan Murzioğlu’nun temennisi

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, diyalog halinde olmanın önemine vurgu yaptı. Milletvekili Hasan Basri Kurt’a görevinde başarılar dileyen Başkan Murzioğlu, “Öncelikle sizi tebrik ediyor ve milletvekilliği görevinizde başarılar diliyorum. İnşallah şehrimize, milletimize hayırlı olur. Seçim sonrası yapmış olduğunuz nezaket ziyareti bizleri mutlu etti. Sizlerin de belirtiği gibi ülkemiz çok hassas bir dönemden geçiyor. Ekonominin olmazsa olmazı istikrardır. İnşallah ülkemizdeki belirsizlik ortamı bir an önce son bulur ve istikrar, güven ortamı tekrar sağlanır” diye görüşlerini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.