Kürek sporunun "altın" kızı: Elis Özbay

Kürek sporunun "altın" kızı: Elis Özbay
Fenerbahçeli milli kürekçi Elis Özbay, 23 yaş altında Avrupa'dan sonra Dünya Şampiyonası'nda da hafif kilo tek çifte kategorisinde altın madalya kazanarak adından söz ettirdi.

Bulgaristan'da düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda hafif kilo tek çifte kategorisinde altın madalya alan Fenerbahçe Kulübü sporcusu Elis Özbay, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Elis Özbay, geçen yıl 23 yaş altında dünya ikincisi olduğunu hatırlatarak "Geçtiğimiz sene kıl payı kaçırdığım dünya şampiyonluğu hedefim vardı. Bunu gerçekleştirdim. Gerçekten gurur duyuyorum. Bunun için çok ciddi bir hazırlık süreci geçirdim. Kendimi tamamen Dünya Şampiyonası'na odakladım ve sonunda başardım. Cumhuriyet'in 100. yılında bu madalyayı ülkeme getirdiğim için ayrıca mutluluk yaşıyorum." diye konuştu.

Kariyerinde elde ettiği önemli başarıları ve unutamadığı yarışları paylaşan Elis, sözlerini şöyle sürdürdü: "2021 yılında Mervenur Uslu ile hafif kilo iki çiftede 23 yaş altında hem dünya hem de Avrupa şampiyonu olduk. 2022'de ise 23 yaş altında hafif kilo tek çifte kategorisinde Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği elde ettim. Unutamadığım ve aklımda yer eden iki yarış var. Birincisi 2021 yılındaki 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası, hafif kilo iki çifte ekibi olarak Mervenur Uslu ile katılmıştık. Yarışın son 500 metresine girilirken 5. sıradaydık, son anda müthiş bir hırs ve tempo ile dünya şampiyonluğunu alışımızı asla unutmayacağım. İkinci yarışım ise bu sene ilk defa büyükler kategorisinde katıldığım Avrupa Kürek Şampiyonası. Yarışın son 200 metresinde üçüncüyken, 5. olmuştum. Bu da unutamadığım ikinci yarışım."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.