Kuraklık bahane oldu

Kuraklık bahane oldu
Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, bahane edilen kuraklık yüzünden ramazan fırsatçılarına aman verilmemesi gerektiğinin altını çizdi

Bölgede yaşanan kuraklığı bahane ederek kuru gıda fiyatlarında artış yapmak isteyen fırsatçılara aman verilmemesi gerektiğini belirten Tütüncü, '' Yaşanan kuraklıklar üreticinin fiyatlarını değiştirmedi. Ancak hal, pazar ve market raflarında fiyatlar yukarı çekiliyor. Bu ramazan fırsatçılarına yetkililer bir an önce dur demeli'' dedi. Kuraklığa ve verim azlığına rağmen üreticinin sattığı ürün fiyatını arttırmadığını söyleyen Tütüncü, fırsatçılık yapan bazı market ve pazarcıların ise raf fiyatlarını kuraklığı bahane ederek fiyatlarını arttırdıklarını belirtti.

KARARNAME TELAFİ ETMEDİ
Tütüncü, Türkiye Ziraat Odası'nın verdiği bilgiler doğrultusunda ülke genelindeki toplam 720 Ziraat Odasının, yaşanan kuraklık zarar maliyetinin 5 milyar TL olduğunu söyledi. Tütüncü, ürün bazında ise buğdayın yüzde 20, karpuzun yüzde 24, kuru üzümde yüzde 20, ayçiçeğinde yüzde 17 olduğunu, 4 Temmuz'da açıklanan Kuraklık Kararnamesinin ise bu zararı telafi etmediğini vurguladı.

Ercan ÜSLÜ