Kuraklığa karşı 1000 fidan

Kuraklığa karşı 1000 fidan
Samsun'un Bafra ilçesinde öğrenciler, düzenledikleri çevre etkinliğinde 2015 yılında yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı vatandaşları uyaraka, bin adet çam fidan dağıttı.

Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Naim Okay öncülüğünde 11 ve 12 Yabancı Dil sınıfı öğrencileri, Cumhuriyet Meydanı'nda çevre etkinliği düzenledi. Etkinlikte ellerinde Türkçe ve İngilizce pankartlar taşıyan öğrenciler çan çalarak, yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine dikkat çekti.

Etkinlik Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Erhan Gül yönetiminde yüzlerine üzüntü duyan dünya maskesi takan öğrencilerin mini bir konseriyle başladı. Betül Hacıhafızoğlu isimli öğrenci mizansel olarak dünyanın 2015 falına baktı. Ayrıca öğrenciler vatandaşlara ve çevredeki esnafa Altınkaya Anadolu Lisesi'nin 'Doğanın Sesi' isimli çevre gazetesini dağıttı. Gazetede 2015 yılında olması öngörülen küresel ısınmanın Türkiye'ye vereceği zararlar anlatılıyor.

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Naim Okay etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bizler 2015 yılında dünyanın karşılaşacağı felaketlerin tek sebebinin küresel ısınma olmayacağının farkındayız. İnsanoğlu kendisine emanet edilen tabiatı hoyratça kullandıkça, çevre felaketleri sürecek. 2015'e girmeye saatler kala, halkımızı 2015 yılında olması muhtemel olumsuzluklara karşı uyarmak ve dikkatlerini çekmek amacıyla tehlike çanları çalıyoruz. Ve diyoruz ki, yeni yılda soluduğumuz havayı, toprağımızı ve suyumuzu kirletmeden, tasarruflu kullanalım." dedi.

11. Sınıf Yabancı Dil öğrencisi İsmail Şenel ise "Bilim adamlarına göre 2015 yılı geçtiğimiz yıllara daha zor geçecek. Dünyanın bir tarafında yoğun yağışlar yaşanırken diğer tarafında daha kuraklık yaşanacağı söyleniyor. Biz de halkımızı bu konuda sahip olduğu kaynakları daha verimli sorumlu kullanmaları için tehlike çanlarımızı çalıyoruz. Biz bu tehlikenin farkındayız. Halkımızın da bilinçlenmesini istiyoruz." diye konuştu.

Öğrenciler, etkinliğin sonunda 2015 yılının güzel bir yıl olması dileğiyle Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğünden temin edilen yaklaşık 1000 kızılçam fidanını vatandaşlara ücretsiz dağıttı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.