Kunduracılarda yeni başkan Aydın oldu

Kunduracılarda yeni başkan Aydın oldu
Çarşamba Kunduracılar Odası'nda gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan'ın uzun dönemdir başkanlığını elinden alan Osman Aydın seçildi.

Kongreye damgasını, "Odayı kapattırırım" sözleri ile başkanlığı kaybedersem ÇTSO'ya üye olacağım sözleri vurdu.

Çarşamba Halk Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede ilçede bulunan sivil toplum örgüt ve oda başkanları ve yöneticileri, oda üyeleri katıldı. Mevcut Başkan Mithat Özcan'a karşı aday çıkan Osman Aydın uzun süredir başkanlık görevini yürüten ve iddiaları geçen kongre sonun da eski Başkan Mithat Özcan'dan görevi 15 oy farkla aldı.

'Kazanamasak da üyeyiz'
15 yıldan bu yana Çarşamba Kunduracılar Odası Başkanlığı görevini sürdüren Mithat ÖÇzcan'ın karşısına rakip çıkan Osman Aydın kongrede iddialı ve bir o kadar da gündem yaratacak sözlerle dolu bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında Osman Aydın, "Biz bu kongreden kaybetsek de çıksak, kazansak da yine üyeyiz ve yine bu oda için çalışacağız sözleri ile başlaması dikkat çekti. Kongre de yeni başkan seçilen Osman Aydın kongrede yaptığı konuşmada, “Başkanımız gittiği yerlerde ben odamı kapattırmamak için mücadele ettim. Odanın kapanmaması için bu sorumluluk bilincinde olunması gerekir. Bir başkanın görevi de bu olmalıdır. Biz seçilirsek bizler de Kunduracılar Odası'nın kapanmaması için mücadele edeceğiz. Gerekirse diğer oda başkanlarımızdan yardım isteyeceğiz. Başkanımızın dediğine göre, 'Kunduracılar Odası Başkanlığını kazanamazsam odadan istifa eder, Ticaret odasına kayıt olurum diyor. Bu nasıl bir anlayış anlayamıyoruz. Oysa Başkanımızın karşısına çıkıp kazanamayan arkadaşlar oldu. Hangisi kazanamayınca istifa edip Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasına kayıt oldu? Veya üyeleri böyle tehdit etti? Bu bir yanlıştır. Kazanamasak bile buradayız odanın üyeliğine devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
'Neden Yumurta Topuk Simgesi Yok'
Başkan Aydın, “Bildiğiniz üzere odamızın hiçbir sosyal faaliyet ve proje çalışmaları olmamıştır. Sadece aidat toplayan bir kurum haline gelmiştir. Devlet büyüklerimle yapmış olduğu proje ve çalışmalar sonucunda Ayvacık Yolu üzeri 45-50 kişinin çalışacağı 200 metrekarelik Ayakkabı Atölyesi kuruluyor. Bizimde katkılarımızla önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek” diyerek şöyle devam etti. Başkan Osman Aydın konuşmasında birçok ilçenin girişinde ilçeyi sembolize eden figürlerin olduğunu ancak Çarşamba ilçesinin manevi değeri olan yumurta topuk ayakkabısının ilçeye girişine yıllardır söylenmesine rağmen kaale alınmadığını ve inatla koyulmadığının dikkatini çekti.
'Denizli'nin horoz heykeli var bizim ayakkabı yok''
Aydın, “Birçok yerde görüyoruz. Denizli'nin girişinde horoz, Samsun'un girişinde Sülün, Giresun'un girişinde çotanak heykeli var. Çarşamba'nın girişinde bir ayakkabı heykeli bile yok. Geçen dönem aday olan bir arkadaşımız bu konuyla ilgili bir şeyler söylemişti. Çarşambanın girişine, Dörtyol Mevkisine, Çarşamba Ayakkabısı heykeli yapılmalı demişti. Fakat başkanımız bunu dikkate almadı. Ama Başkanımız Terme yolu üzerinde tesislerin yanına kadar "Mithat Kundura" adına tabela yaptırdı. Ekmek kazanıyor yapabilir ama kendinden başka kunduracı bu ilçe de yok mu? Oda başkanı olarak sorumluluğunuz var. Kunduracılar Odası adına tanıtım ve reklam yapmak zorundasın. Ayakkabı yapan başka esnaflarda olduğunu belirtmelisin. Çarşamba Ayakkabısı imalatı bitmiş durumda. Son 2 yıl içinde 6 tane esnaf arkadaşımız dükkanlarını kapattı. Bunun en önemli sebebi de sabit bir yerlerinin olmayışıdır. Bizim belediyemiz imalatçılara özel bir çarşı yapacağını, Ayakkabı imalat edenlerin hepsi bu çarşıda olacak demişti. Mithat başkanımızda yıllardır Belediye Meclis Üyesi fakat iş yerlerimiz ne oldu diye bir kez sordu mu?” ifadelerini kullandı.

'Biz Ne Yapacağız?'
Aydın konuşmasına, “Biz ne yapacağız? Odanın gücüyle İmalatçılar Çarşısı yaptıramayız ama Belediye Başkanımızın vermiş olduğu sözün takipçisi olacağız. Çarşamba girişine ve çıkışına ayakkabı simgesini inşallah astıracağız. En uygun kargo şirketleriyle anlaşacağız. Usta öğretici olmayan üyelerin belge sahibi yapmak için çalışmalar yapacağız. Üyelerimizi seçimden seçime değil, zaman zaman ziyaret ederek karşılıklı fikir alış-verişinde bulunacağız” dedi.

Aydın'ın konuşmasının ardından konuşma yapan Mithat Özcan, “Odamızın kapatılması söz konusu değil. İddialar doğru değil” sözleri üzerine ayakkabıcı esnaflardan birisi söz alarak, "ÇTSO'ya seçimi kaybedersem gidip üye olacağım sözlerini ve Kunduracılar Odasını kapattırırım cümlelerini bizzat benim yanımda söyledi. Üye arkadaşlarımın bilmesi için söz aldın izin verdiğiniz için teşekkür ederim şeklinde konuşması kongrenin adeta seyrini değiştirdi.
Konuşmalardan sonra yapılan seçimde 95 üyenin tamamının oy kullandığı öğrenilirken 95 oyun 40'ını Mithat Özcan alırken, Hizmet için başkanlık yapacağını konuşmalarında vurgulayan Osman Aydın 55 oy alarak Kunduracılar Odası Başkanı seçildi. Osman Aydın'ın yönetim kurulu şu şekilde oluştu. “İlhan Dalgıç, Hasan Sami Bekar, Kerami Kök, Yaşar Kocataş, Yılmaz Kurtoğlu, Ali Atmaca.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.