Kümesten akaryakıt çıktı

Kümesten akaryakıt çıktı
Mersin'de tavuk kümesinin altına yerleştirilmiş 6 bin litre kapasiteli bir tankta yaklaşık 14 bin 139 TL değerinde kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele kapsamında denetimlerin sıklaştırılması için talimat verdi. Bakan Canikli'nin talimatı üzerine son günlerde daha da yoğunlaştırılan denetimlerde, denetim ekipleri ilginç manzaralarla karşılaştı.
Mersin'de bir firmanın bahçesinde bulunan tavuk kümesinin altına yerleştirilmiş 6 bin litre kapasiteli bir tankta yaklaşık 14 bin 139 TL değerinde kaçak akaryakıt ele geçirildi. Alo136 Çağrı Merkezine gelen bir ihbarı değerlendiren Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri, Adana Seyhan'da faaliyet gösteren bir nakliyat firması ile ilgili araştırma başlattı. Bu firmada yapılan aramada, iş yerine ait banyo bölümünde akaryakıt ikmalinde kullanılan ve elektrikle çalışan boru ve tabanca bağlantılı sayaçlı elektrikli pompaya ulaşıldı.
Yapılan incelemede pompanın banyo armatürüne bağlı olduğu ortaya çıktı. Banyo duvarından arka bahçeye uzanan boruyu takip eden ekipler borunun içinde 3-4 tavuk bulunan bir kümese ulaştığını tespit etti.
Tavuk kümesinde yapılan aramada kümesin tabanında üzeri örtülmüş bir kapak olduğu görüldü ve kapağın altında yaklaşık 6 bin litre kapasiteli metal bir tank bulundu. Ekipler tankın içinde kaçak akaryakıt olarak kullanılan bitkisel yağa ulaştı. Bitkisel yağ EPDK 'Ulusal Marker Test Cihazı' ile ölçüldü ve 'Geçersiz' sonuç alındı.
Yapılan ölçümler sonucunda yaklaşık 2 bin 800 litre kaçak akaryakıt olarak kullanılan Bitkisel Yağ'a, kaçak akaryakıtı araçlara nakletmek için kullanılan numaratörlü elektrikli pompaya ve yeraltı tankına el konuldu.
Gümrüklenmiş değeri, 14 bin 139 TL olan bitkisel yağ Defterdarlığa teslim edildi. Olayla ilgili E.N firmasının sahibi E.A. ve firmayı vekâleten yöneten S.A ile F.A isimli şahıslar hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet etmekten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.