Kültür ve Sanat’ın kalbi Atakum’da atacak

Kültür ve Sanat’ın kalbi Atakum’da atacak
Atakum Belediyesi, Ata Sahne Sanat Merkezi’ni Atakum halkına kazandırmak için çalışmalara devam ediyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Ata Sahne Sanat Merkezi, kentimizin kültür ve sanat merkezi olma hedefine katkı sağlayacak” dedi.

manset-3.jpeg

Atakum Belediyesi, 2012 yılında Çok Amaçlı Salon olarak planlanan ve yapımı yarım kalarak yıllar içerisinde atıl hale gelen yapıyı Ata Sahne Sanat Merkezi olarak Atakum halkına kazandırmak için çalışmalara devam ediyor. Atakum için en önemli projeler arasında yer alan Ata Sahne Sanat Merkezi’nin içerisinde tiyatro, konser ve sanat etkinliklerinin düzenlenebileceği akustik ve profesyonel ses ışık sistemi projeleri ile gerekliliklerinin tümü karşılanmış olan 550 kişilik konferans salonu yer alacak. Bunun beraberinde kitap sergisi ve satışı için kullanılacak ve imza günler gibi etkinliklerin düzenlenebileceği sergi salonu, uygun sayıda ve yeterlilikte sanatçı soyunma odaları, teknik ve idari ofislerin yer aldığı, tüm faaliyetler için uygun fuaye alanları bulunacak.

Başkan Deveci’den yerinde inceleme
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de Ata Sahne Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Ata Sahne Sanat Merkezi’nin, Samsun’un kültür ve sanat merkezi olması hedefine katkı sağlayacağını vurgulayan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Ata Sahne Sanat Merkezi’ni ziyaret edip; yapım süreciyle alakalı bilgi aldım.

manset-4.jpeg

Atıl bir haldeyken Atakum halkının kullanımına kazandırmak için çalışmaların devam ettiği Ata Sahne Sanat Merkezi, kentimizin kültür ve sanat merkezi olma hedefine katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı. Atakum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası’na bitişik konumda yer alacak yapı; Atakum’un kültür, sanat ve turizm hayatına büyük katkı sunacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.