KUDÜS'ÜN ÇOCUKLARINA İADEİ ZİYARET

KUDÜS'ÜN ÇOCUKLARINA İADEİ ZİYARET
Başkan Genç Kudüs halkıyla

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kudüs ziyaretinin üçüncü gününde de temaslarını sürdürdü.Gittiği yerlerde Kudüs halkı tarafından ilgiyle karşılanan Başkan Genç, "Kardeşlerimizin yanında olmak bizleri mutlu ediyor" dedi.

Samsun'daki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail'in baskısı ve zulmü altındaki Filistin halkının yanında olmak için Kudüs'e giden Başkan Osman Genç, ziyaretinin üçüncü gününde de Kudüs halkıyla biraraya geldi. Beraberindeki heyetle birlikte sabah namazını Mescid-i Aksa'da kılan Başkan Genç, 12 bin 500 öğrencisi bulunan Kudüs Üniversitesi'ni ziyaret etti. burada Rektör Dr. Imad Abu Kishek ile görüşen Başkan Genç, ziyaretinin anısına Rektör Kishek'e seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti.

KUDÜS'ÜN ÇOCUKLARINA İADEİ ZİYARET

Daha sonra beraberindeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte, geçtiğimiz aylarda Canik Belediyesi'ni ziyaret eden Kudüs'ün Çocukları Vakfı Spor Kulübü'e iadei ziyarette bulundu. Filistin Futbol Ligi'nde oynayan ve takımın oyuncularını daha önce Samsun'da ağırlayan Başkan Genç, Mescid-i Aksa'nın hemen yanında futbol, tenis, judo, boks ve halk oyunları dallarında 500 sporcusu bulunan kulübün duvarlarında kendi fotoğraflarını görünce şaşırdı.

ÇARŞI ESNAFI İLE BULUŞTU

Tüm ihtişamı ve güzelliğiyle Kudüs'te bulunan Mescid-i Kubbedüs Sahra ile Peygamber efendimizin Miraç olayının gerçekleştiği, arşa yükseldiği taşı yerinde gören Başkan Genç, Mescid-i Aksa içerisindeki çarşıda Müslüman Kudüs halkıyla biraraya geldi. Çarşı esnafı ile yaptığı sohbetlerde dualarının tüm mazlum coğrafyalardaki Müslümanlar için olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Burada Türkiye deyince kardeşlerimizin yüzü gülüyor. İsrail'e karşı Kudüs'ü korumaya çalışan ve Kudüs'e sahip çıkan kardeşlerimizin yanında yer almak, onlara moral olmak bizleri mutlu ediyor" dedi.

TÜRKİYE'YE BÜYÜK SEVGİ VAR

Kudüs'ün Müslümanlar için önemine işaret eden Başkan Genç, "Hem tarihimiz hem de Müslümanlar açısından Kudüs'ü ve Kudüs halkını yalnız bırakamayız. Medeniyetimize yakışır şekilde bugün Kudüs halkıyla beraberiz. Dualarımız her zaman Kudüs ve diğer mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimiz için. Burada Türkiye ve Türk halkına karşı çok büyük bir sevgi var. Türkiye'nin, dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman en başından beri Filistin halkının yanında yer alması bunda çok büyük etken" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.