Küçük çocuğa kötü muameleye aile boyu ceza

Küçük çocuğa kötü muameleye aile boyu ceza
İZMİR'in Menemen İlçesi'nde, 4 yıl önce, torunları 8 yaşındaki M.B.Ö.'nün kol ve cinsel organını çakmakla yakıp işkence yaptıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan, dedesi..

Feyzi A., anneannesi Fikriye A. ile teyzesi Yeliz D.'ye 180-225 gün hapis cezası vererek bunu para cezasına çevirdi. Teyzesinin eşi Zeki D. ise, beraat etti.
Aliağa İlçesi'ndeki bir fabrikada çalışan 51 yaşındaki Hayri Özel, ikinci evliliğini yaptığı 4.5 yıllık eşi 24 yaşındaki Filiz A.'dan 2010 yılı Mayıs ayında boşandı. Mahkeme, çocukları M.B.Ö.'nün velayetini babasına verdi. Ancak, boşanmalarından bir hafta sonra M.B.Ö, annesinin özlemine dayanamadı. Özel, bunun üzerine velayeti kendisinde olmasına rağmen oğlunun Menemen'deki babasının evine dönen annesi ile kalmasına izin verdi. Kendisi Buca'da oturan Özel, oğlunu Menemen'deki bir anaokuluna da yazdırdı.12 Temmuz 2010'da bir ihtiyacı olup- olmadığı öğrenmek için anokuluna uğradığında, oğlu M.B.Ö.'nün vücudunda dayak izlerini gören Özel, şaşırdı. Özel, işyerine götürdüğü oğlunun vücudundaki izlerini sorduğunda, "Annem ve babaannem tokat attı, dedem ısırdı, teyzem de kollarımı çakmakla yaktı. 'Yeliz teyzem bana bıçak soktu ama ölmedim" dediğini ileri sürdü. Özel, bunun üzerine boşandığı eşi Filiz A. ve yakınlarının, olay tarihinde 4 yaşındaki oğlu M.B.Ö.'yü dövüp, kötü muamelede bulunduklarını savunarak, polise şikayetçi oldu. Polis tarafından Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılan M.B.Ö.'nün muayenesinde kol, bacak ve belinde 'dayak ve cebir izleri' olduğu belirtilen rapor verildi. Özel'in şikayeti üzerine polis, küçük M.B.Ö.'nün annesi Filiz A., dedesi Feyzi A., anneannesi Fikriye A., teyzesi Yeliz D. ile teyzesinin eşi Zeki D.'nin ifadelerine başvurdu.

Bir şirkette muhasebeci Filiz A. ise eşinin iddialarının asılsız olduğunu ileri sürerken, "Kendi sorumsuzluğunu başkasının üzerine yıkmaya çalışıyor. Oğlumu dövüp, kötü muamelede bulunduğumuz doğru değil. Çocuğunu sevmeyen biri asla değilim. Kendisinin kulaktaki bir rahatsızlığı nedeniyle baş dönmesi ve denge kaybı oluyor. Bu nedenle düşüp, bir yerlere çarpıyor. Vücudunundaki morluk ve yaralar da bu nedenle. Kendisini, kulakla ilgili şikayeti için hataneye de götürdüm" diye konuştu.

Soruşturma devam ederken, 6 Ekim 2011'de Menemen'in Emiralem Mahallesi'nde oturan bir çocuk annesi Filiz A., muhasebe biriminde çalıştığı Koyundere'deki tekstil atölyesine gitmek üzere evden çıktığında, 4 yıl evli kalıp 2010 yılının Mayıs ayında boşandığı Hayri Özel tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Afyonkarahisar'da, 1992 yılında Peyami Yıldırım'ı öldürdüğü için yattığı cezaevinden 2002 yılında afla çıkan Özel, peşine düşen polisle de çatışmaya girdi. Olayda polis memuru Mustafa Gönen Yılmaz ayağından yaralandı. Çatışmada Hayri Özel de vurularak yaralı yakalandı.

Hayri Özel hakkında eski eşi Filiz A'ı tasarlayarak 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, polis memuru Mustafa Gönenç Yılmaz'ı yaralamak, 4 polis memuruna karşı görevi yaptırmamak için direnmek, ruhsatsız silahla ateş etmek suçlarından da 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, eski eşini öldürdüğü için pişman olmadığını belirten Hayri Özel'e bu suçtan 20 yıl, polis memurunu yaralamaktan ve diğer suçlardan da 7 yıl olmak üzere toplam 27 yıl hapis cezası verildi.

KARARDAN SONRA DAVA AÇILDI

Bu davanın bitmesinin ardından, Hayri Özel'in oğluna karşı yapılan işkence şikayeti üzerine, olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı dede Feyzi A., anneanne Fikriye A., teyze Yeliz D. ile onun eşi Zeki D. hakkında “kasten yaralama" suçundan 2-5 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Menemen 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, tutuksuz yargılanan 3 sanığın avukatı Süleyman Aktaş, cezaevinde hükümlü bulunan davacı baba Hayri Özel ve M.B.Ö.'nün avukatı Atilla Ertekin katıldı. Baba Hayri Özel, mahkemeye gelen Adli Tıp Kurumu raporunda da belirtildiği gibi oğluna işkençe yapıldığının kanıtlandığını ve sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtip, cezalandırılmalarını istedi. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Atıf Öztürk de sanıkların, her ne kadar suçlarını inkar etseler de sanıkla Feyzi A., Fikriye A. ve Yeliz D.'nin cezalandırılmalarına, sanık Zeki D.' in ise beraatine karar verilmesini istedi.

Hakim Cemanur Özcan, sanık Yeliz D'ye 180 gün hapis karşılığı, günlüğü 20'şer liradan 3 bin 600 lira, Feyzi A. ve Fikriye A.'yı 225'er gün hapis karşılığı, 4 bin 500 lira adli para cezasına çarptırdı. Sanık Zeki D.'nin ise beraatine karar verdi.

Mağdur çocuğun avukatı Atilla Ertekin, yapılan eylemin basit bir yaralama suçu kapsamında değil, eziyet suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, sanıkların basit yaralama suçundan cezalandırıldıklarını hem bunun için hem de beraat eden sanık yönündeki karara itiraz edeceklerini belirtti. M.B.Ö., halasının yanında kalıyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.