Kritik batarya ekipmanı yerlileştirildi

Kritik batarya ekipmanı yerlileştirildi
Türk teknoloji şirketi, son dönemde artan ihtiyaçlar ve yurt içinden gelen talep üzerine yerli batarya ısıtıcısı geliştirdi.

Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla bataryaların yüksek performans ve verimlilikle çalışmasına yönelik çabalara yenileri ekleniyor. Lityum iyon bataryalar düşük sıcaklıklarda performans kaybına uğruyor ve ömür süresi kısalıyor. Ankara merkezli savunma sanayisi ve yüksek teknoloji şirketi Nanografi AŞ, bu sorunu gündemine alarak bir süredir üzerinde çalıştığı batarya ısıtıcısını ürüne dönüştürdü.

2023-nisan-aa-30926838.jpg

Savunma sanayisi, endüstriyel uygulamalar, medikal ve sağlık hizmetleri, elektronik, tarım, havacılık ve otomotiv gibi birçok sektörde kritik öneme sahip olan batarya ısıtıcısı, Türk mühendislerin çalışmaları sonucunda yerli olarak geliştirilerek üretilmeye başlandı. Böylelikle batarya teknolojilerinde kritik bir ürün daha yerli katkıyla üretilmiş oldu.

thumbs-b-c-cc00ce34c8f22908e93e55d15adf0799.jpg

Yerli batarya ısıtıcısı, tüm batarya ekipmanlarının yerli üretilmesi sürecinde önemli bir adım olmakla birlikte büyük üreticiler için kolay temin edilebilir bir katma değer ürün olma özelliği taşıyor. Geliştirilen batarya ısıtıcısı, 1,5 milimetre kalınlığında, 10 bin saate kadar dayanıklı ve eksi 60 dereceden 250 dereceye kadar yüksek mukavemet gösteriyor. İthal ürünlere kıyasla daha yüksek performans özellikleri bulunan batarya ısıtıcısı, batarya sektörünün ihtiyacını karşılayacağı gibi yeni geliştirmelerle farklı sorunların çözümüne de kapı aralayacak.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.