Kredi faizleri düştü, talep arttı

Kredi faizleri düştü, talep arttı
Samsun 19 Mayıs Esnaf e Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş, faiz oranlarının düşmesiyle esnaf ve sanatkarın krediye talebinin arttığını belirterek, 2013 yılının ilk dokuz ayında 30 milyon lira kredi imkanı sağladıklarını belirtti

Samsun 19 Mayıs Esnaf e Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş, devletin esnaf ve sanatkarı desteklemek amacıyla kredi oranlarını yüzde 7,8'den yüzde 4'e düşürmesinin ardından esnaf ve sanatkarın kredi talebinin arttığını söyledi.

30 MİLYON LİRA KREDİ

Adnan Konaş, 2013 yılının ilk dokuz ayında 30 milyon lira kredi imkanı sağladıklarını belirterek, "Düşük faiz oranlarından faydalanan esnaf ve sanatkar işini büyütmek ve daha fazla yatırım yapmak ve bulunduğu durumdan daha rahat bir duruma geçmek amacıyla kredi imkanlarından faydalanıyor. Rekabetin yoğun olduğu ortamda gücüne güç katıyor. Ekonominin ve toplumun bel kemiği olan esnaf ve sanatkara sorunların çözümü noktasında her zaman destek olmaya hazırız" dedi.

Esnaf ve sanatkarın kullandığı krediyi iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Adnan Konaş, sunulan kredilerle ilgili olarak şunları söyledi,

300 BİN LİRAYA KADAR KREDİ İMKANI

"Esnaf ve sanatkar aylık 0,33'le başlayan faiz oranları ile 60 ay vadeli 300 bin liraya kadar kredi kullanabiliyor. Esnaf ve sanatkarımız kullandığı bu kredileri 3 aydan 3 aya rahat bir şekilde ödeme imkanına sahip oluyor"

Adnan Konaş, faizlerin düşmesiyle kooperatifin ortak sayısının geçen yıla göre yüzde 25 oranında arttığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.